Babbelbanken met speelse opdrachten voor kinderen

In december 2020 plaatste Stad Oostende babbelbanken in alle wijken. Vanaf vandaag, niet toevallig op Buitenspeeldag, vind je op de babbelbanken nieuwe QR-codes met leuke doe-opdrachten voor kinderen en gezinnen.

De babbelbanken zijn sociale ontmoetingsplekken in de wijken. Je kan er voorlopig enkel terecht met je eigen 'bubbel', maar zodra de coronamaatregelen het toelaten, wil Stad Oostende er spontane ontmoetingen tussen buren vergemakkelijken. Dat we belang hechten aan sociaal contact, werd tijdens de afgelopen periode extra duidelijk. De babbelbanken komen tegemoet aan deze behoefte.

Stad Oostende wil het initiatief nu nog eens extra in de kijker zetten. Het doel is om de buurtbewoners vertrouwd te maken met de babbelbanken en op termijn kunnen de locaties ook gebruikt worden als laagdrempelige ontmoetingsplaats voor diverse sociale organisaties.

Op de babbelbanken worden telkens nieuwe QR-codes geplaatst. Wie deze scande, kon al genieten van gezellige kerstverhalen, poëzie van eigen bodem en verhalen over het Oostendse carnaval. Vanaf 21 april leggen we de focus op kinderen en gezinnen.

Speelse opdrachten voor kinderen

Op woensdag 21 april (Buitenspeeldag) verscheen er op de babbelbanken ook een QR-code voor gezinnen met kinderen. Als je die scant, krijg je telkens een willekeurige opdracht voorgeschoteld die zo snel of goed mogelijk moet uitgevoerd worden. Stad Oostende maakte een selectie van 175 opdrachten waar de kinderen uren zoet mee zijn. Kinderen die zelf nog een leuk en origineel idee hebben voor een opdracht mogen deze mailen naar jeugd@oostende.be. Wie weet wordt de opdracht dan nog toegevoegd!

Stad Oostende wil kinderen stimuleren om zo veel mogelijk buiten te spelen in alle wijken. De opdrachten zijn een leuke extra bovenop de meer dan zestig speelpleinen die je in Oostende vindt. Wie graag een overzicht wil van deze speelpleintjes, kan steeds een speelpleinplan ophalen bij de dienst Jeugd of een kijkje nemen op www.oostende.be/speelpleintjes.

Meer info

Gepubliceerd op donderdag 22 april 2021 11.03 u.