Restauratie dwarsvleugel kinderboerderij start op 31 mei 2021

Op 31 mei 2021 starten de werken aan de dwarse vleugel van de kinderboerderij 'De Lange Schuur'. Dit gedeelte van het gebouw wordt gerestaureerd en herbouwd. De werken zullen ongeveer een jaar duren.

Op 31 mei 2021 starten de renovatiewerken aan kinderboerderij De Lange Schuur aan de Stuiverstraat. De dwarse vleugel van het gebouw wordt gerestaureerd en herbouwd.

Kinderboerderij 'De Lange Schuur' is een populaire plek voor jonge Oostendse gezinnen. Ook het mooie zonovergoten terras is zeer aanlokkelijk voor fietsers en wandelaars die hier graag een tussenstop maken. Het pand zelf, de dwarsvleugel van de kinderboerderij is dringend aan vernieuwing toe. Daarom besliste Stad Oostende om het pand te restaureren tot een hedendaags en energiezuinig stadsgebouw. 

Op het gelijkvloers komt er een feestzaal en een nieuwe cafetaria met een prachtig zicht op het domein en een feestzaal. Op de eerste verdieping worden bureauruimtes ingericht en kom er een polyvalente zaal.

Zowel de gevels van de nieuwe dwarsvleugel als de hoofdvleugel worden gekaleid en nadien geschilderd. Het schrijnwerk van de hoofdvleugel wordt opnieuw geschilderd. Zo zal het gebouw na de werken één afgewerkt mooi geheel vormen. Er wordt een gebouwbeheerssysteem voorzien zodat het energieverbruik in kaart wordt gebracht en passend kan worden opgevolgd.

De kinderboerderij vormt een landschapsbaken tussen sportpark de Schorre, op een boogscheut van het stadsrandbos en grenst aan het waardevolle Oostends krekengebied. Het is een belangrijke schakel in het polderlandschap rond Oostende. Samen met Buitengoed vzw die er z'n intrek heeft, kijken we reikhalzend uit naar een volledig gerenoveerd gebouw. De kinderboederij biedt een enorme troef om families te laten kennismaken met het boerderijleven maar ook met de prachtige en waardevolle natuur in de nabije omgeving.

De werken zullen ongeveer een jaar duren. De totale kostprijs bedraagt 1.618.701,26 euro. Er werd een premie toegekend ter waarde van 397.621 euro.

Foto: (c) Beeldbank Kusterfgoed

Gepubliceerd op vrijdag 30 april 2021 0.00 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.