Rustende zeehond? Blijf uit de buurt!

Ligt er een zeehond op het strand? Geen paniek, het dier is hoogstwaarschijnlijk aan land gekomen om even uit te rusten. Hou afstand en laat de zeehond met rust!

De Lokale Politie krijgt heel wat telefoontjes van ongeruste strandbezoekers die zich zorgen maken over zeehonden op het strand. Heel vaak komen gezonde dieren uitrusten op het strand, een golfbreker of op andere plaatsen. Ze kunnen gemakkelijk enkele dagen op het droge blijven om te genieten van de zon en opnieuw op krachten te komen.

Hou voldoende afstand en raak de dieren zeker niet aan. Zeehonden hebben scherpe tanden en een beet kan erg pijnlijk zijn. Daarnaast kunnen de zeedieren ziektes hebben die overdraagbaar zijn op mensen en huisdieren zoals honden. Bovendien kan jouw aanwezigheid erg stresserend zijn voor zeehonden. Heb je een hond bij? Hou die dan zeker aan de leiband!

Een gezonde zeehond ligt vaak gekruld zoals een banaan uit te rusten. Verder zijn gezonde dieren alert, kunnen ze grommen en hebben ze geen wondjes. Ben je toch overtuigd dat het om een ziek dier gaat? Dan kan je contact opnemen met Sea Life in Blankenberge op het nummer 050 42 43 00.

Gepubliceerd op woensdag 3 april 2019 10.14 u.