September is 'Maand van de Vrije Tijd'

September is de maand waarin het rijke verenigingsleven en cultuur-, jeugd en sportactiviteiten opnieuw van start gaan. Om alle deelnemende Oostendse organisaties optimaal in de kijker te plaatsen, vormen de leden van de verenigingen het gezicht van de campagne.

De stad Oostende zet tijdens de maand september de lokale verenigingen in de kijker via de promocampagne ‘Maand van de Vrije Tijd’. Cultuur-, jeugd-, en sportverenigingen en organisaties grijpen de kans om zich voor te stellen en tal van activiteiten, leerrijke workshops en bijzondere uitdagingen aan te bieden.

Gratis deelnemen aan initiaties of openlesdagen

Op onder andere de locaties waar de activiteiten in het kader van de Maand van de Vrije Tijd plaatsvinden, maakt het publiek via grote affiches, spandoeken en grote driehoekconstructies kennis met enkele leden van alle deelnemende verenigingen. Op die manier krijgen geïnteresseerden ook meteen een idee waar verenigingen voor staan en wat ze precies doen. Zo kan je eens meetrainen bij één van de vele sportclubs, deelnemen aan initiaties of openlesdagen. Kinderen en jongeren kunnen proeven van de vele activiteiten die jeugdbewegingen aanbieden tijdens de startdagen en cultuurverenigingen organiseren workshops, tentoonstellingen en lezingen.

Grenzen verleggen

Grenzen verleggen en telkens een stapje verder durven gaan, mensen ontmoeten die je tot voor kort niet kende, fysieke en mentale veerkracht opbouwen … Een sterk vrijetijdsaanbod maakt dat ook mogelijk voor mensen met een beperking. De deelname van straffe organisaties als Briek en Dyade aan de maand van de Vrije Tijd is een belangrijke troef voor die mensen. Samen genieten van sport en spel schept verbondenheid waardoor we onze verschillen overstijgen. Dat maakt ons als samenleving sterk.

Bovendien kent Stad Oostende aan elke deelnemende vereniging 100 euro toe voor de financiering van de opgegeven activiteit. Alle evenementen zijn volledig gratis voor het publiek en zullen aan de vooropgestelde coronamaatregelen beantwoorden.

Vooraf inschrijven voor de activiteiten is verplicht en kan via www.oostende.be/vrijetijd. Je kan op die pagina ook het volledige programma terugvinden.

Gepubliceerd op vrijdag 27 augustus 2021 14.15 u.