Fototentoonstelling ‘Stedenband in beeld’

Tot 31 juli 2019 loopt in en rond de Bibliotheek een fototentoonstelling geïnspireerd door de stedenband tussen Oostende en Banjul.

Het fotoproject is het resultaat van een participatieve aanpak waarbij een oproep werd gelanceerd om foto’s gerelateerd aan de stedenband in te sturen. 27 beelden van niet-professionele fotografen werden geselecteerd door Luc Cuylle, grafisch vormgever van de Stad Oostende en Yvon Poncelet, fotograaf, docent en gepassioneerd door fotografie # Exposure Value.

De foto’s werden meestal gemaakt door reizigers, wat resulteert in 27 beelden van dialoog en leerprocessen tussen twee zustersteden. Het verhaal van de stedenband tussen Oostende en Banjul is fascinerend en inspirerend en biedt de kans aan burgers om de wereld te ervaren vanuit een uniek perspectief.

De selectie toont de schoonheid van dialoog, wederkerigheid en cultuur. De portretten van jong en oud en de straatscenes tonen het leven van alledag in twee kleine kuststeden, zoals de verschillende fotografen dit hebben ervaren. De geselecteerde beelden werden gemaakt door Henk Broidioi, Tatjana Bonne, Helene Clybauw (mama Gambia), Nadine Devos, Greet Delye, Peter Fremout, Ousman Jobe, Josette Marchand, Philip Monseweyer, Jolien Phlips, Joris Pollet, Kim Rooms, Willy Sibiet, Marie Tavernier, Dries Van den Saffele, Peter Vanslambrouck en Nick Vermael.

Gepubliceerd op dinsdag 18 juni 2019 15.27 u.