Nieuwe speel- en sportinfrastructuur voor De Brem en De Bolle

Begeleidingstehuis De Brem in Stene en Begeleidingscentrum De Bolle in de Vuurtorenwijk beschikken sinds kort over nieuwe speel- en sportinfrastructuur. Het speelterrein van De Brem werd voorzien van verschillende nieuwe speeltoestellen, in De Bolle werd een pannakooi geplaatst.

Begeleidingstehuis De Brem (Stene) en Begeleidingscentrum De Bolle (Vuurtorenwijk) investeerden recent in nieuwe speel- en sportinfrastructuur. Stad Oostende tekende hiervoor in op een projectoproep van de Vlaamse Overheid. Speelinfrastructuur is een cruciale toevoeging op sites waar kinderen en jongeren in residentieel verband verblijven, op die manier kunnen de ontspanningsmogelijkheden gevoelig worden uitgebreid. Op de site van de Brem werden dan ook verschillende speeltuigen geïnstalleerd. In De Bolle is er sinds kort een nieuwe pannakooi.

Uitdagende speelomgeving

Kinderen verblijven vaak voor lange tijd in De Brem en De Bolle. Een leuke en uitdagende speelomgeving is voor hen erg belangrijk. Niet alleen omdat samen spelen leuk is, maar ook omdat spelen de beste basis is voor de sociale ontwikkeling van kinderen. Met deze nieuwe speeltuigen wil de Stad de kinderen in De Brem en De Bolle alle kansen geven om te groeien zodat ook zij later sterk in het leven kunnen staan.

Thuisgevoel creëren

In de Brem verblijven kinderen en jongeren vanaf drie jaar, in de Bolle worden adolescenten vanaf 12 jaar opgevangen. Beide voorzieningen zijn gezinsvervangend en proberen dus zo goed mogelijk een thuisgevoel voor kinderen en jongeren te creëren. Mogelijkheden om te ontspannen zijn bij voorkeur divers om de ontwikkeling van deze kinderen en jongeren te stimuleren. Maar ook de optie om eens met een kleinere groep te spelen, of je alleen te gaan uitleven buiten draagt bij tot het welbevinden van kinderen.

De totale kostprijs voor de beide locaties bedraagt 54.222,89 euro. De aankoop werd deels gesubsidieerd met een investeringssubsidie van Vlaamse Infrastructuurfonds voor Persoonsgebonden Aangelegenheden (VIPA) ter waarde van 46.559 euro waarvan 35.888,63 euro voor De Brem en 10.670,37 euro voor De Bolle.

Gepubliceerd op vrijdag 21 januari 2022 0.00 u.