Vacature: Maatschappelijk werker - Ondersteuning vluchtelingen Oekraïne - niveau B (permanente oproep)

Stad Oostende zet zich in voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Daarom wordt gezocht naar een maatschappelijk werker. Het gaat om een onmiddellijke aanstelling in een contract van bepaald duur.

Jobinhoud

Wil jij je inzetten voor vluchtelingen uit Oekraïne? Heb je interesse in mensen met een verschillende sociale achtergrond? Dan zijn wij op zoek naar jou!

  • Je vangt vluchtelingen uit Oekraïne op van zodra zij het statuut van tijdelijk ontheemden hebben ontvangen.
  • Je staat in voor hun administratieve, praktische, sociale en financiële begeleiding.
  • Je behandelt individuele dossiers voor maatschappelijke integratie en volgt deze administratief op.
  • Je voert een sociaal onderzoek uit.
  • Je bent een aanspreekpunt voor Oekraïense vluchtelingen en hun gastgezinnen.

Benieuwd waar je terecht zal komen in de stedelijke organisatie? Bekijk dan hieronder ons organogram.

https://www.oostende.be/organogram

Voorwaarden

  • Je bent houder van een bachelor diploma sociaal werk of sociale gezondheidszorg (banaba) of gelijkgesteld en je kan werken en omgaan met een diverse groep van cliënten. Schoolverlaters kunnen eveneens deelnemen aan deze selectieprocedure mits een persoonlijke verklaring op eer dat men binnen een termijn van 5 maanden zal deelnemen aan de eindexamens om het diploma te behalen.
  • Je bent creatief in het zoeken naar mogelijkheden om te communiceren met vluchtelingen. Communiceren in het Engels is noodzakelijk.
  • Je kan zelfstandig werken en hebt een echte hands on mentaliteit.
  • Je kan je de rechten verbonden aan het statuut ‘tijdelijk ontheemden’ eigen maken.

Aanbod

We bieden je een voltijds/deeltijds contract van bepaalde duur/vervangingscontract, een bruto startsalaris van minimum € 2.560 en maximum € 4.313. Je beroepservaring in de privésector of als zelfstandige in hoofdberoep wordt voor maximaal 10 jaar in aanmerking genomen voor de toekenning van het loon. Tewerkstelling bij openbare diensten wordt volledig meegenomen voor de geldelijke anciënniteit.

Je ontvangt maaltijdcheques van 6 euro, een fietspremie, de volledige terugbetaling van een sociaal abonnement, een hospitalisatieverzekering, aansluiting bij de sociale dienst GSD-V met tal van voordelen en de kortingskaart Pluspas.

Selectieprocedure

Schrijf je in via onderstaande blauwe sollicitatieknop. Je sollicitatiedossier bestaat uit een curriculum vitae, een motivatiebrief en een kopie van het diploma of een persoonlijke verklaring op eer voor schoolverlaters.
 
 
Voldoet jouw sollicitatiedossier, dan word je gecontacteerd voor een mondelinge proef (interview), deze gaat door volgens jouw beschikbaarheid.

Als je voor deze selectie slaagt, word je twee jaar vrijgesteld van deelname aan selecties voor deze functie.

Voor meer informatie: Jannicke Hap, jannicke.hap@oostende.be, 059/25 82 24

Meer informatie

Wens je op de hoogte te blijven van al ons vacaturenieuws? Schrijf je dan hieronder zeker in op onze vacaturenieuwsbrief! 

Schrijf je in op de vacaturenieuwsbrief

Gepubliceerd op maandag 4 april 2022 13.34 u.