Stad Oostende zorgt ook in augustus voor stille studeerplaatsen

Stad Oostende draagt studenten een warm hart toe en opent opnieuw twee locaties waar ze in alle stilte en rust kunnen ‘blokken’ voor de (her)examens.

Begin augustus halen veel hogeschool- en universitaire studenten opnieuw hun cursussen boven ter voorbereiding van hun herexamens. Studenten zoeken al langer elkaars gezelschap en steun op tijdens examenperiodes. Ze kiezen bewust om samen te studeren in stille ruimtes in de stad en om via het co-studeren elkaar te motiveren.

Uit de feedback van vorige blokperiodes blijkt dat de stille studeerruimte in het zwembad Brigitte Becue erg gesmaakt werd door de studerende jeugd. De centrale ligging, ruime openingstijden en de mogelijkheid om iets te eten in de cafetaria zijn grote pluspunten.

Ook de stedelijke Bibliotheek is traditiegetrouw een echte trekpleister voor wie zich wil verdiepen in zijn cursussen. Het co-studeren werkt bevorderend voor de motivatie, de nabijheid van boeken en literatuur creëert een natuurlijke rust, een ideale setting dus om je volledig te concentreren.

Ruimere openingstijden voor de studeerruimte in de bib

Tot voor kort was studeren in de Bibliotheek enkel mogelijk tijdens de openingstijden. In het Zwembad Brigitte Becue konden lokale studenten in juni een eerste keer proeven van studeermogelijkheden tot in de late avond. De lokale Jeugdraad kaartte deze openingstijden aan bij de Bibliotheek, en samen werkten ze een scenario uit waarbij de studenten tot 22.00 uur van de studeerruimte gebruik kunnen maken. Hiermee wordt opnieuw een succesvol participatieverhaal geschreven door de lokale jeugd en de diverse stadsdiensten.

Enkele geëngageerde jongeren zullen een oogje in het zeil houden na de openingstijden. Om 22.00 uur sluiten ze de Forumzaal (de stille studeerplaats) af. De Bibliotheek faciliteert en zorgt voor de gepaste omkadering.

Studeren in de Bibliotheek zal van 8 tot en met 31 augustus mogelijk zijn van 10.00 tot 22.00 uur op voorwaarde dat telkens een student aanwezig kan zijn om een oogje in het zeil te houden en de deur te sluiten.

Blokken in het Zwembad Brigitte Becue

De site van Zwembad Brigitte Becue opent ook opnieuw een stille studeerruimte. Deze bloklocatie is geopend van 1 augustus tot en met 11 september 2022. Studeren in het zwembad kan tijdens de openingstijden: van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 20.00 uur en op zaterdag en zondag van 9.00 tot 18.00 uur. ​

Opgelet, voor beide stille studeerruimten moet je op voorhand reserveren. Surf voor meer info en om te reserveren naar www.oostende.be/studeren-in-oostende

Gepubliceerd op donderdag 4 augustus 2022 0.00 u.