Stad Oostende stelt 13 nieuwe OVAM-vaststellers aan

Oostende blijft de strijd aangaan met zwerfvuil in de stad. Onlangs werden 13 extra OVAM-vaststellers aangesteld. Dat brengt het totaal op 23.

Op het College van Burgemeester en Schepenen werd op 18 november 2022 13 nieuwe OVAM-vaststellers aangesteld. Eerder waren er reeds 10 OVAM-vaststellers actief, die ondertussen verschillende controles in Oostende hebben uitgevoerd op het achterlaten van zwerfvuil en het meehebben van hondenpoepzakjes door hondenuitlaters. 

Ondersteuning in de strijd tegen zwerfvuil

OVAM is de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij. OVAM wil de lokale besturen actief ondersteunen in de handhaving van zwerfvuil. Zwerfvuil is klein afval dat mensen al dan niet bewust op een daarvoor bestemde plaats achterlaten. 

De OVAM-vaststellers controleren vooral de omgevingen waar veel mensen aanwezig zijn, bijvoorbeeld in winkelstraten, kermissen en tijdens evenementen. Zij bieden een welgekomen ondersteuning aan de gemeentelijke vaststellers, gemeenschapswachten en lokale politie in de dagelijkse strijd tegen zwerfvuil in Oostende. Tijdens de zomermaanden zorgden zij alvast voor een meerwaarde in deze dagelijkse strijd, deze gebundelde krachten zorgden voor een mooi resultaat. 

GAS-procedure

De OVAM-vaststellers maken een bestuurlijk verslag op als ze een overtreding vaststellen. Vervolgens maken ze dit verslag over aan de GAS-administratie van Oostende, die vervolgens de verdere GAS-procedure afwerkt. 

Gepubliceerd op dinsdag 22 november 2022 0.00 u.