OC 't Kasteeltje terug open vanaf maart 2020

Op 2 augustus 2019 werden ernstige stabiliteitsproblemen vastgesteld in de gebouwen van OC ’t Kasteeltje en BKO De Ravotter. Om de veiligheid te garanderen, werden de gebouwen gesloten voor onbepaalde duur. Na de nodige aanpassingswerken opent het OC opnieuw de deuren in maart 2020.

Het ontmoetingscentrum ’t Kasteeltje en het bijhorende gebouw van de Buitenschoolse Kinderopvang (BKO) De Ravotter in Zandvoorde, kunnen in maart 2020 opnieuw in gebruik worden genomen.

Op 2 augustus 2019 werden ernstige stabiliteitsproblemen in de gebouwen van Ontmoetingscentrum ’t Kasteeltje en BKO De Ravotter vastgesteld. Om de veiligheid te garanderen is toen beslist om de gebouwen onmiddellijk te sluiten voor onbepaalde duur. Een nieuw rapport van de stabiliteitsingenieur maakt nu duidelijk welke werken er moeten uitgevoerd worden om de gebouwen opnieuw gebruiksklaar en veilig te maken. Deze werkzaamheden kunnen relatief snel worden uitgevoerd waardoor bezoekers in maart 2020 opnieuw terecht zullen kunnen in zowel het ontmoetingscentrum als de Buitenschoolse Kinderopvang.

Er zijn geen ingrijpende werken nodig. Er komen extra verbindingen tussen de verschillende steunkolommen en bestaande verbindingen moeten worden versterkt. Verwacht wordt dat de werken in maart 2020 klaar zullen zijn. Daarna kunnen de gebouwen veilig en wel opnieuw in gebruik worden genomen.

Wie vragen heeft over de activiteiten in ’t Kasteeltje kan terecht bij Jessie Lambrecht, Centrumleider OC ’t Kasteeltje, op het nummer 059 43 45 94 of kasteeltje@oostende.be

Gepubliceerd op woensdag 23 oktober 2019 0.00 u.