Stad Oostende reikt diploma's Junior Techniekacademie uit

Maar liefst 40 kinderen namen dit jaar deel aan de Junior Techniekacademie in Oostende, het initiatief dat kinderen uit het derde en vierde leerjaar onderdompelt in de wereld van techniek en STEM. Op 22 mei werden de diploma's uitgereikt.

De Junior Techniekacademie vestigde zich van maart tot en met mei in ’t Bosjoenk. 40 geïnteresseerde kinderen uit het derde en vierde leerjaar namen er elke woensdagmiddag deel aan de twee uur durende sessie. Twee gepassioneerde techniekcoaches namen de begeleiding op zich en namen de kinderen mee op sleeptouw in de wereld van techniek en STEM (science, technics, engineering and mathematics).

De kinderen werden uitgedaagd met drie concrete projecten. Zo maakten ze een eigen kledijhanger uit hout waarbij ze moesten zagen en timmeren. Daarnaast gingen ze aan de slag met textiel en creëerden ze een betoverende pennenzak. De kinderen bouwden ook een droompretpark met LEGO en leerden attracties programmeren waardoor ze coole bewegingen uitvoerden. De Junior Techniekacademie werd afgesloten met een diploma-uitreiking op woensdag 22 mei.

De Techniekacademie is een samenwerking tussen de stad en Hogeschool VIVES, met de steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen, de provincie West-Vlaanderen en tal van lokale bedrijfspartners. Van januari tot mei maakten in West- en Oost-Vlaanderen maar liefst 1.629 kinderen in 76 gemeenten kennis met STEM en techniek en ontdekten op die manier de handige Harry en wetenschapper in zichzelf.

Gepubliceerd op donderdag 23 mei 2024 10.48 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.