Vacature: medewerker (kinderverzorgster) bij de kinderdagverblijven (voor de vroege en late openingsuren)

Heb jij een hart voor kinderen? De stad Oostende heeft vijf kinderdagverblijven: Wiegelied, Panukkel, De Driewieler, De Pelikaan en De Ballon. Deze kinderopvanginitiatieven vangen kinderen op van 0 tot en met 3 jaar.

Stad Oostende is specifiek op zoek naar kinderbegeleidsters die tewerkgesteld worden in de vroege en/of late openingsuren van het kinderdagverblijf. Dit kan in een voltijds of deeltijds contract en gaat over gesplitste diensten, namelijk van 06:30 tot 10:18 uur en 16:12 tot 20:00 uur. Ben je beschikbaar om één of beide diensten in te vullen, schrijf je dan in om deel te nemen aan de selectieprocedure.

Jouw job bestaat er in om de kinderen waarvoor jij zorgt, een aangename tijd te bezorgen.  Samen met je team, zorg je voor een leuke en aangepaste vrijetijdsbesteding en waak je mee over de gezondheid van het kind. Je geeft de ouder(s) op het einde van de dag het verhaal van die dag mee. Je staat uiteraard open voor diversiteit.

Je werkgever is het stadsbestuur van Oostende. De lonen zijn volgens de officiële barema’s en daarnaast krijg je ook maaltijdcheques en woon-werk-vergoeding. Je komt terecht in een dynamisch team dat deel uitmaakt van de hele kinderopvangsector van de Stad.

Vereisten?

  • Houder zijn van een diploma of getuigschrift uit het secundair onderwijs dat door Kind en Gezin wordt erkend: opleiding Kinderzorg / Begeleider in de kinderopvang/Jeugd- en gehandicaptenzorg / Leefgroepwerking / Internaatswerking / Verpleegkunde / Verpleegaspirant/ Gezondheids- en welzijnswetenschappen / Sociale en technische wetenschappen.
  • Houder zijn van een diploma uit het hoger onderwijs dat door Kind en Gezin wordt erkend in het studiegebied: Orthopedagogie/Sociaal-agogisch werk/Verpleegkunde/ Onderwijs/Gezondheidszorg/Psychologie en pedagogische wetenschappen/ Gezinswetenschappen/Pedagogie van het jonge kind/ Maatschappelijke veiligheid/ Sociale readaptatiewetenschappen
  • Houder zijn van een diploma secundair onderwijs en in het bezit zijn van de afwijking uitgeschreven door Kind en Gezin "attest afwijking van de vergunningsvoorwaarden over de vereiste kwalificatie- kinderbegeleider".
  • Slagen in een selectieproef.

Opmerking: laatstejaarsstudenten worden eveneens toegelaten aan de proeven maar bij indiensttreding moet men wel in het bezit zijn van het vereiste diploma. Een attest van school als bewijs van laatstejaarsstudent dient bezorgd te worden in plaats van het vereiste diploma.

 

Voel jij jou geroepen?

Solliciteren bij Stad Oostende: medewerker (kinderverzorgster) bij de kinderdagverblijven (vroege en late openingsuren)

We vragen je om tevens een uittreksel uit het strafregister 596.2 (het vroegere model 2) op te laden.

  • Woon je in Oostende, vraag dan nu meteen het uittreksel digitaal aan via  https://www.oostende.be/strafregister
  • Woon je niet in Oostende, dan moet je naar het gemeentehuis van je eigen gemeente gaan om een uittreksel. Als je geluk hebt kan het ook in jouw gemeente digitaal.

Voor meer informatie kan je terecht bij de dienst Personeel op het nummer 059/80.55.00

Gepubliceerd op woensdag 30 oktober 2019 14.00 u.