Centrale keuken Stad Oostende wint Gault&Millau ‘Waste Management Award’
De centrale keuken (dienst Catering) is in de prijzen gevallen in de rubriek ‘Waste Management’ van Gault&Millau. Via een actieplan verminderde de keuken op vier maanden tijd het organische afval met 13.250 kilo. Dit betekent een daling van maar liefst 38%.Centrale Keuken verlaagt voedselverspilling met 40%
Begin 2021 startte Stad Oostende een actie om voedselverspilling tegen te gaan in de centrale keuken van de stad. Zowat een jaar later blijkt dat het voedselverlies er met 40% is gedaald, goed voor een besparing van 50.000 euro per jaar en een verlaging van 112 ton CO2 uitstoot.Centrale keuken Stad Oostende zet in op voedingsbeleid
Gezonde voeding is een belangrijke bouwsteen van gezond leven. Met Stad Oostende hechten we veel belang aan evenwichtige, kwalitatieve voeding. Met de aanstelling van een halftijds diëtiste bij de dienst Catering wordt verder ingezet op een gespecialiseerd voedingsbeleid.Winnaars fotowedstrijd 'Oostende Oogst in beeld' zijn bekend!
Tot eind oktober kon iedereen deelnemen aan de fotowedstrijd ‘Oostende Oogst in beeld, focus op de landbouw’! Rik Verslype werd verkozen als winnaar. Roger Verhaeghe en Kathie Danneels kaapten de andere podiumplaatsen weg.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.