Literatuurfestival Liefde tussen de Lijnen en de Nacht van de Musea en de Galerijen geslaagd!

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
Het literatuurfestival Liefde tussen de Lijnen en de Nacht van de Musea en de Galerijen brengen 3.000 kijklustigen naar Oostende! Herbeleef die schitterende driedaagse en bekijk hier onze foto's!

 Benieuwd naar de foto's? Bekijk ze hier.

Tijdens het valentijnsweekend van 10 tot 12 februari trokken 869 literatuur-, dans- en muziekliefhebbers naar het jaarlijks festival Liefde tussen de Lijnen. Aansluitend hebben een 2.000-tal mensen op zaterdagavond 27 Oostendse musea en galerijen bezocht tijdens de Nacht van de Musea en de Galerijen.

Het programma van Liefde tussen de Lijnen bestond uit het vrijdagavondprogramma met Let Love Rule, drie riante en drie intieme voorstellingen op zaterdagavond en een zondagochtendvertoning. De programma’s met onder andere Willy Willy, Love Waves, Het Poëziebordeel, Fatena Al-Ghorra met Ghent Folk Violin Project en het zondagochtendprogramma met Roel Dieltiens, Dimitri Leue en Boule Mpanya & TK Russell waren de absolute uitblinkers van het literatuurfestival. Voor het eerst mikten de dienst Cultuur en LastPost met programmator Geert Tavernier op talent met buitenlandse roots. Syrische en Palestijnse artiesten, de uit Wit-Rusland afkomstige schrijver Aleksandr Skorobogatov en zanger-dansers Boule Mpanya en TK Russell deden een nieuwe wind waaien in de voorstellingen.

Daarnaast vond er op zaterdagavond de Nacht van de Musea en de Galerijen plaats. Een recordaantal van 27 musea en galerijen stelden tot 23.00 uur hun deuren gratis voor het publiek open. Bovendien konden de bezoekers op verschillende plaatsen genieten van muziek of woordopvoeringen door de leerlingen van Het Conservatorium aan Zee. In totaal mocht de organisatie 2.000 mensen ontvangen die een kijkje namen binnenin de musea en de galerijen.

Datum van het bericht: woensdag 15 februari 2017

Gerelateerde info:

Toon alle nieuws