Ensorherdenking

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
Oostende en James Ensor zijn een onafscheidelijk duo en daarom huldigt de Stad aan Zee jaarlijks zijn beroemdste inwoner met de Ensorherdenking. Wil je er graag bij zijn?

Wie het werk van de kunstenaar kent, weet dat hij een grote voorliefde voor zijn thuisstad koesterde. Één van zijn favoriete Oostendse plekjes, het pittoreske Duinenkerkje, vormt al jaren de ideale locatie om de maestro te herdenken met een intiem concert en een bloemenhulde aan zijn graf.

Dit jaar nodigen we het kamermuziekensemble ‘Het Collectief’ uit dat de eer krijgt om het programma samen te stellen. Het ensemble selecteert twee werken: Suite opus 23 uit 1930 van de Oostenrijks-Amerikaanse componist Erich Wolfgang Korngold en Chant Funèbre uit 1926 van de Belgische componist Albert Huybrechts. Ook de herdenking van ‘100 jaar Groote Oorlog’ blijft aanwezig in het programma, want het eerstgenoemde werk is speciaal opgedragen aan de excentrieke éénarmige pianist en W.O. I-veteraan Paul Wittgenstein, broer van filosoof Ludwig Wittgenstein.

De Ensorherdenking is voor iedereen toegankelijk en gratis bij te wonen, je hoeft niet te reserveren. We raden wel aan om tijdig aanwezig te zijn, want het aantal zitplaatsen is beperkt. Om 15.00 uur start het concert met aansluitend om 16.00 uur een bloemenhulde door de vertegenwoordigers van de Oostendse (socio-)culturele organisaties, het Stadsbestuur van Oostende en het Provinciebestuur van West-Vlaanderen.

Praktische informatie:

Zondag 9 april 2017 om 15.00 uur aan de OLV-ter-Duinenkerk, Dorpsstraat.

 

 

Datum van het bericht: zondag 09 april 2017

Gerelateerde info:

Toon alle nieuws