De Week van de Amateurkunsten kleurt Oostendse etalages

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
De Week van de Amateurkunsten strijkt dit jaar neer in Mariakerke. Met kunstwerken in verschillende handelszaken, onze nocturnewandeling en de kunstdate in zorghotel Wellington kan iedereen volop genieten van kunst en cultuur van de bovenste plank!

De WAK, de Week van de Amateurkunsten (van 28 april tot en met 7 mei), is intussen een vaste waarde in Oostende en velen kijken dan ook reikhalzend uit naar tien dagen non-stop cultuur. Dit jaar keert de organisatie terug naar de oorspronkelijke roots en staat het thema ?The making of? centraal. De dienst Cultuur herneemt het succesvolle concept van vorig jaar ?Kunst in de etalages? die het straatbeeld weer zal omtoveren in een creatieve trekpleister. Wie binnenkort wandelt in de wijk in Mariakerke zal tijdens de WAK verrast worden door etalages die verfraaid zijn door onze lokale kunstenaars. Van beeldhouwwerken tot foto?s, schilderijen en etsen, het wordt een bonte verzameling uit het portfolio van onze fantasierijke Stad.

Kunst in de etalages

Hieronder vind je een overzicht van alle deelnemende handelaars en kunstenaars. Klik op de naam van de kunstenaar om zijn of haar tentoongestelde kunstwerken te bekijken:

Nocturnewandeling

Wil je meer uitleg bij het oeuvre en het creatieproces van de kunstenaar zelf? Dat kan! Ga mee op stap samen met enkele kunstenaars tijdens onze nocturnewandeling op donderdag 4 mei om 18.30 uur. Flaneer samen met enkele kunstenaars en andere kunstliefhebbers langs het parcours van de WAK. Krijg een boeiende en soms ook emotionele uitleg bij de werken en krijg de kans om jouw brandende vraag te stellen aan de maker van jouw favoriete kunstwerk.  Inschrijven kan tot en met 2 mei via cultuur@oostende.be. Wees er snel bij want het aantal plaatsen is beperkt.

Kunstdate

Ook dit jaar gaan we opnieuw op kunstdate en laten we de creatieve liefde tussen mens en werk weer samenkomen. Kunstdaten doen we deze editie met de bewoners van zorghotel ?Wellington?. Kunstenaars gaan samen met de bewoners op zoek naar een match; welk kunstwerk spreekt hen aan en willen ze graag een plekje geven op hun kamer. Zo brengen we mensen op een de meest laagdrempelige manier in contact met kunst, gewoon in de huiskamer.

Voor de kinderen

Ook voor kinderen is de Week van de Amateurkunsten de uitgelezen kans om hen te laten proeven van verschillende kunstvormen en hun verborgen, creatieve talenten te ontdekken. De Oostendse kunstdraaischijf mu-zee-um vzw organiseert van 25 april tot en met 5 mei 2017 zestien workshops voor scholen met als titel ?The making of…? De workshops zijn gratis bij te wonen.

Meer info: dienst Cultuur, tel. 059/56.20.16 of cultuur@oostende.be

Datum van het bericht: donderdag 20 april 2017

Gerelateerde info:

Toon alle nieuws