De Week van de Amateurkunsten trekt naar Mariakerke

Eind vorig jaar kon je onze oproep lezen om deel te nemen aan de Week van de Amateurkunsten. De inschrijvingen stroomden vlot binnen en na een brainstormsessie met de deelnemende kunstenaars werd er weer een mooi programma in elkaar geknutseld.

De WAK, de Week van de Amateurkunsten, is intussen een vaste waarde in Oostende en velen kijken dan ook reikhalzend uit naar tien dagen non-stop cultuur. Dit jaar keert de organisatie terug naar de oorspronkelijke roots en staat het thema ‘The making of’ centraal. De dienst Cultuur herneemt het succesvolle concept van vorig jaar ‘Kunst in de etalages’ die het straatbeeld weer zal omtoveren in een creatieve trekpleister. Wie binnenkort wandelt in de wijk in Mariakerke zal tijdens de WAK verrast worden door etalages die verfraaid zijn door onze lokale kunstenaars. Van beeldhouwwerken tot foto’s, schilderijen en etsen, het wordt een bonte verzameling uit het portfolio van onze fantasierijke Stad. Een lijst van alle deelnemende handelaars en kunstenaars vind je op www.oostendecultuurstad.be. Wil je meer uitleg bij het oeuvre en het creatieproces van de kunstenaar zelf? Dat kan! Houd de website van www.uitinoostende.be in de gaten voor onze nocturnewandeling op donderdag 4 mei om 18.30 uur. Flaneer samen met enkele kunstenaars en andere kunstliefhebbers langs het parcours van de WAK. Krijg een boeiende en soms ook emotionele uitleg bij de werken en krijg de kans om jouw brandende vraag te stellen aan de maker van jouw favoriete kunstwerk.  Inschrijven kan tot en met 2 mei via cultuur@oostende.be. Wees er snel bij want het aantal plaatsen is beperkt.

Ook dit jaar gaan we opnieuw op kunstdate en laten we de creatieve liefde tussen mens en werk weer samenkomen. Kunstdaten doen we deze editie met de bewoners van zorghotel ‘Wellington’. Kunstenaars gaan samen met de bewoners op zoek naar een match; welk kunstwerk spreekt hen aan en willen ze graag een plekje geven op hun kamer. Zo brengen we mensen op een de meest laagdrempelige manier in contact met kunst, gewoon in de huiskamer.

Ook voor kinderen is de Week van de Amateurkunsten de uitgelezen kans om hen te laten proeven van verschillende kunstvormen en hun verborgen, creatieve talenten te ontdekken. De Oostendse kunstdraaischijf mu-zee-um vzw organiseert van 25 april tot en met 5 mei 2017 zestien workshops voor scholen met als titel ‘The making of…’ De workshops zijn gratis bij te wonen.

Meer info: dienst Cultuur, tel. 059/56.20.16 of cultuur@oostende.be

Datum van het bericht: woensdag 15 maart 2017

Gerelateerde info:

Toon alle nieuws