Heb jij een gouden pand?

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
In november reikt de erfgoedvereniging vzw Dement Oostende voor de zesde keer 'Het Gouden Pand' uit. Ook jij kan deelnemen! Hoe?

'Het Gouden Pand' is een prijs voor de mooiste privérenovatie van een erfgoedpand in Oostende. De uitreiking lauwert renovaties die met private middelen tot stand werden gebracht. We zoeken bewoners van Oostende die een erfgoedpand in zijn glorie hersteld hebben.

Als particulier kiezen om een pand te renoveren is niet simpel, vandaar dat we dit in de kijker willen zetten en de eigenaars willen bedanken voor hun inspanning om ons architecturaal patrimonium in stand te houden.

We doen een oproep aan alle eigenaars van een recent gerenoveerd erfgoedpand.

Onderstaande panden komen in aanmerking:

  • panden die recent gerenoveerd zijn. De werken zijn afgerond of ten minste 'presentabel' voor foto- en video-opnames. Het merendeel van de werken is niet langer dan 5 jaar geleden voltooid;
  • de werken werden uitgevoerd met private middelen;
  • het gebouw is ouder dan 35 jaar. Het kan zowel om woningen als appartementen gaan, zolang het pand eigendom is van een privépersoon;
  • belangrijk is dat het pand 'erfgoedwaarde' heeft. Vermelding op de lijst van de Vlaamse Inventaris voor Onroerend Erfgoed (VIOE of de lokale erfgoedlijst) is daarbij een goede indicatie maar geen verplichting.

Schrijf je in via www.oostende.be/goudenpand voor 15 juni 2017

Om de oproep naar eventuele kandidaten te versterken is er in de bibliotheek van 1 april tot en met 27 mei een gelegenheidstentoonstelling over alle afgelopen edities van Het Gouden Pand. Later worden de geselecteerde kandidaten voor 2017 in oktober aan het grote publiek voorgesteld via een fototentoonstelling in de Nieuwe Gaanderijen op de zeedijk.

Datum van het bericht: maandag 10 april 2017

Gerelateerde info:

Toon alle nieuws