Expo 'Het Wilde Westen' laat je kennismaken met de wereld van cowboys en indianen

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
De hele zomer lang kan je de expo ‘Het Wilde Westen’ bezoeken en deelnemen aan heel wat extra activiteiten. Zin om te dansen? Dan is de workshop Linedance op 22.07 zeker iets voor jou! Meer een filmfanaat? Geniet van een gratis vertoning op 21.07!

Hedendaagse kunst in een spannende dialoog met honderden westernobjecten en indiaanse artefacten. Historische foto’s en filmpjes, originele striptekeningen en filmaffiches, opgezette dieren en speelgoed.

Deze tentoonstelling toont het ware verhaal van het Wilde Westen. Ze gaat over het ontstaan van de mythe en vertelt hoe deze ook in België razend populair werd. In die mate zelfs dat de clichés van cowboys en indianen tot onze populaire beeldcultuur gingen behoren en de mythe gaandeweg de werkelijkheid verdrong.

Het westen van Amerika werd op het einde van de 19de eeuw omgedoopt tot het ‘Wilde Westen’, een land vol cowboys, indianen, goudzoekers, pelsjagers, schurken en ontdekkingsreizigers. Het was een onuitputtelijke inspiratiebron voor schrijvers, kunstenaars en filmmakers.

Via de in Europa rondtoerende Wild West shows van Buffalo Bill, de Winnetou-boeken van Karl May en later via de razend populaire westernfilms vonden die verhalen ook ingang bij ons. Bobbejaan Schoepen, wel eens de Vlaamse cowboy genoemd, had een levenslange belangstelling voor alles wat met de Far West te maken had en koos het dan ook als thema voor zijn gekende pretpark.

Naast de vele bijzondere westernobjecten en indiaanse artefacten worden ook tientallen kunstwerken van Belgische en buitenlandse topkunstenaars getoond.

Tilo Baumgärtel (D), Fred Bervoets (BE), Guillaume Bijl (BE), Sébastien Bonin (BE), Martha Colburn (VS), Diego Franssens (BE), R.C. Gorman (VS), Tom Liekens (BE), Kylie Manning (VS), Malcolm Morley (VS), Nadia Naveau (BE), Pjeroo Roobjee (BE), Frederic Remington (VS), Fritz Scholder (VS), Sven ‘t Jolle (be), Edgard Tytgat (BE), Camiel Van Breedam (BE), Philippe Vandenberg (BE), Eric Wansart (BE), Jess De Gruyter (BE)

De tentoonstelling wordt samengesteld door kunstenaar Tom Liekens en Frank Herreman (gewezen-conservator van het Etnografisch Museum van Antwerpen).

 

Praktisch

Waar? Venetiaanse Gaanderijen, zeedijk Oostende

Wanneer? Van 3 juni tot en met 1 oktober 2017

Openingstijden? Dagelijks van 14.00 tot 18.00 uur en op zondag van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 18.00 uur

Toegang?

€ 4: Volwassenen
€ 2: reductietarief: vriendin Mu.ZEE en vrienden van het aquarium
€ 0,80: kansentarief
Gratis: < 18 jaar en scholen, pers, leerkrachten met een lerarenkaart, museumdirectors met aica-kaart en vrienden VSPO

Doe je voordeel met UiTPAS: in ruil voor 10 punten bezoek je de expo gratis! 

Rondleiding met gids

60 euro in het Nederlands

Visites guidées/Besuch mit Führung/guided visits: 65 euro en français/auf Deutch/ in English

Meer info

www.oostendecultuurstad.be of www.uitinoostende.be

Extra activiteiten

Kom tijdens de Museumnocturne alle info die je ooit wou weten over cowboys en indianen te weten aan de hand van onze gidsen. Zin om te dansen? Kom dan je dansmoves tonen tijdens onze workshop Linedance. De workshop is gratis en je hoeft niet in te schrijven.

Filmvertoning 'For a few dollars more - Sergio Leone 1965 aan Q-Beach house op vrijdag 21 juli om 20.00 uur - gratis

'For a few dollars more' is een Italiaanse western film uit 1965 en wordt gezien als een van de hoogtepunten uit het genre. De psychopathische moordenaar Indio ontsnapt uit de gevangenis en begint samen met zijn bende aan een plan om een zwaarbewaakte bank te beroven. Twee rivaliserende premiejagers, de 'man zonder naam' en kolonel Douglas Mortimer, besluiten hun krachten te bundelen om samen de bende op te rollen.

 

Datum van het bericht: woensdag 17 mei 2017

Gerelateerde info:

Toon alle nieuws