Doe mee aan de foto- en verhalenwedstrijd van 'Zoet, zout en zand'

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
Met het project 'Zoet, zout & zand' zet Kusterfgoed deze zomer de eetcultuur op het strand in de schijnwerpers. Stuk voor stuk herkenbare hapjes die bij vele toeristen en lokale kustbewoners smakelijke herinneringen naar boven brengen.

Al decennialang komen toeristen naar zee om aan het strand te vertoeven, de gezonde zeelucht in te ademen én een lekker hapje te eten. Een Berlijnse bol op het strand, een ijsje op de dijk of een warm geworden limonade met een in het zand gevallen boterham, het zijn stuk voor stuk herkenbare hapjes die menig toerist met de Belgische kust verbindt. Het familierecept voor deze kustlekkernijen wordt vaak van generatie op generatie doorgegeven en zo pikken heel wat kustbewoners een graantje mee van de drukte tijdens het toeristisch seizoen.

Met het project ‘Zoet zout en zand’ verzamelen we zo veel mogelijk verhalen, herinneringen en beeldmateriaal over het thema ‘eten op het strand’ vanuit de overtuiging dat deze gewoonten, receptjes en belevenissen de moeite waard zijn om door te geven aan volgende generaties.

Online foto- en verhalenwedstrijd #zoetzoutzand

Heb jij oude of recente (vakantie)kiekjes met zoete, zoute of zanderige strandherinneringen? De eerste hap van een boule de berlin, een smeltend ijsje op de dijk of een zanderige picknick? Doe dan mee met onze foto- en verhalenwedstrijd. Stuur jouw foto en herinnering in via de website van Kusterfgoed of via Instagram met de #zoetzoutzand.

Het aantal likes op Facebook & Instagram zal de tien mooiste, gekste of meeste originele beelden en herinneringen bepalen. Neem dus zeker een kijkje op de Facebookpagina en op Instagram. De tien winnaars ontvangen een exemplaar van het Belgisch Bakboek. Als eerste prijs schenken we bovenop het bakboek nog een exclusief Kusterfgoed-ontdekkingspakket.

Deel jouw culinaire strandherinnering met ons en post jouw foto en verhaal op de website van Kusterfgoed!

Datum van het bericht: donderdag 01 juni 2017

Gerelateerde info:

Toon alle nieuws