Schrijf je in voor de sneukelroute van 'Zoet zout & zand'

Met 'zoet, zout en zand’ verzamelen we verhalen, herinneringen en beeldmateriaal over het thema ‘eten op het strand’. Tijdens de Museumnocturne in het Stadsmuseum kan je letterlijk proeven van een stukje Oostends culinair erfgoed op de sneukelroute!

Berlijnse bollen, smeltende ijsjes, overvolle picknickmanden... het zijn stuk voor stuk herkenbare hapjes die bij vele toeristen en lokale kustbewoners smakelijke herinneringen naar boven brengen.

Al decennialang komen toeristen naar zee om aan het strand te vertoeven, de gezonde zeelucht in te ademen én een lekker hapje te eten. Een Berlijnse bol op het strand, een ijsje op de dijk of een warm geworden limonade met een in het zand gevallen boterham, het zijn stuk voor stuk herkenbare hapjes die menig toerist met de Belgische kust verbindt. Het familierecept voor deze kustlekkernijen wordt vaak van generatie op generatie doorgegeven en zo pikken heel wat kustbewoners een graantje mee van de drukte tijdens het toeristisch seizoen.

Met het project ‘Zoet zout en zand’ verzamelt Kusterfgoed zo veel mogelijk verhalen, herinneringen en beeldmateriaal over het thema ‘eten op het strand’ vanuit de overtuiging dat deze gewoonten, receptjes en belevenissen de moeite waard zijn om door te geven aan volgende generaties.

Meer informatie vind je op http://kusterfgoed.be/project/zoetzoutzand

Sneukelroute

Inschrijven voor de sneukelroute is verplicht via www.oostende.be/inschrijven.

Kom op zaterdag 12 augustus van 16.00 uur tot 18.00 uur ook letterlijk proeven van een stukje Oostends culinair erfgoed tijdens de sneukelroute georganiseerd door stad Oostende dienst Cultuur i.s.m. Gidsenkring De Lange Nelle.

Vertrek aan Petrus & Paulus.

Wij nemen je mee op sleeptouw door de culinaire folklore van Oostende en zorgen ook voor typische Oostendse hapjes en drankjes. We eindigen in het Stadsmuseum Oostende waar diezelfde avond de Museumnocturnes plaatsvinden.

Het Stadsmuseum stelt dan gratis haar deuren open van 18.00 tot 22.00 uur. Maak kennis met het rijke aanbod van het museum en verwacht je aan heel wat extra activiteiten.

Deel er van 18.30 tot 21.00 uur jouw culinaire herinnering in ruil voor een kustlekkernij. Neem ook je UiTPAS mee en doe er je voordeel mee.

Inschrijven

Inschrijven voor de sneukelroute is verplicht via www.oostende.be/inschrijven. De inschrijving is pas definitief na betaling van de deelnameprijs (15 euro per persoon). Betalen kan via overschrijving op rekeningnummer BE81 3800 0966 6224 met als mededeling: ‘naam + sneukeltocht’. Gelieve uiterlijk vrijdag 11 augustus om 12.00 uur telefonisch te verwittigen op 059/56.20.16 indien je niet aanwezig kan zijn. Daarna is geen terugbetaling meer mogelijk.

Datum van het bericht: woensdag 14 juni 2017

Gerelateerde info:

Toon alle nieuws