Oostende lanceert een digitale erfgoedwandeling over Léon Spilliaert

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
Treed op 4 juli met je eigen smartphone in de voetsporen van Léon Spilliaert. Wil je als allereerste kennismaken met alle facetten van de kunstenaar en heb je een UiTPAS? Dan kan jij in ruil voor 15 punten met ons mee voor een unieke belevenis!
Spilliaert en Oostende, je noemt ze in één adem. Op 4 juli lanceert de dienst Cultuur van Oostende de digitale wandeling ‘Léon Spilliaert. Oostende tussen licht en donker’. Je eigen smartphone voert je in de voetsporen van de kunstenaar door zijn stad en zijn inspiratiebronnen.
 
Ter gelegenheid van deze lancering organiseert de dienst Cultuur een theatrale wandeling door Oostende. Tijdens deze wandeling keer je zo’n 100 jaar terug in de tijd. Het Oostende van rond 1900 was een mondaine badplaats, uitverkoren bij al wie elegant en rijk was in Europa. Je ontmoet echter Léon Spilliaert die je mee op sleeptouw neemt door zijn Oostende; een avondlijke, sfeervolle en soms grimmige stad. Doordat Spilliaert een maaglijder en een slechte slaper was maakte hij lange nachtelijke wandelingen. Je vond hem ’s nachts langs de zeedijk, starend naar de donkere zee-einder, schuilend tegen de wind onder de Koninklijke Gaanderijen. Hij vond zijn inspiratie in de eenzame badgast, de verregende zeedijk, de potsierlijke baadsters. Onderweg kom je ook James Ensor tegen, die andere grote meester uit de Belgische kunst die onlosmakelijk met Oostende verbonden is, en enkele musici uit het kursaalorkest. We sluiten af met een hapje.
 

Praktisch

Dinsdag 4 juli 2017
18.30 uur
Kiosk op het Wapenplein
Inschrijven via uitpas@oostende.be of 059 56 20 16
In ruil voor 15 UiTPAS-punten
 
Heb jij al 15 UiTPAS-punten gespaard? Dan kan jij gratis deelnemen aan deze theatrale wandeling. Tegelijk kan je als eerste de wandeling ‘Léon Spilliaert. Oostende tussen licht en donker’ testen. Breng je eigen smartphone mee, download de gratis app Questl op je smartphone, kies ‘Léon Spilliaert. Oostende tussen licht en donker’ en duik Oostende in.
 
We starten op dinsdag 4 juli 2017 om 18.30 uur aan de Kiosk op het Wapenplein in Oostende. Je kan die avond ook een smartphone van ons lenen. Stuur als de bliksem je naam en kaartnummer door via uitpas@oostende.be en reserveer je plaatsje. Je kan ons telefonisch bereiken via 059/56.20.16. Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt!
 
Deze theatrale wandeling wordt georganiseerd door de dienst Cultuur van Oostende, met medewerking van het Conservatorium aan Zee en Het Spilliaert Huis. Onno Van Gelder Jr. vertolkt Léon Spilliaert; Freddy Dufait kruipt in de huid van James Ensor.
 
 
Datum van het bericht: maandag 19 juni 2017

Gerelateerde info:

Toon alle nieuws