Oostende gaat HART: gratis reanimatie en AED-cursussen

Hartfalen tijdens het sporten. Als plotse doodsoorzaak haalt dit helaas vaak de media, omdat het bijna altijd onverwacht komt en de slachtoffers meestal jonge en getrainde sporters zijn waarvan we denken dat ze kerngezond zijn.

Oostende gaat HART is de projectnaam waarmee de Stad het aantal sterfgevallen door acuut hartfalen wil terugdringen. Het project verloopt in samenwerking met hartspecialist Professor Pedro Brugada, de cardiologen van de Oostendse ziekenhuizen, de Huisartsenkring regio Middenkust en verschillende sportartsen.

De Oostendse topatlete Louise Carton, die enkele jaren geleden haar vader heeft verloren door een hartinfarct tijdens sportbeoefening, is meter van het project.

Gratis cursussen reanimatie en AED

Er werden ondertussen meer dan 20 gratis AED (automatisch externe defibrillator) en reanimatiecursussen aangeboden, zowel voor leden van Oostendse sportclubs als voor Oostendenaars die geen lid zijn van een sportclub.

Tijdens deze cursus, die letterlijk van levensbelang is, leerden de cursisten de basisprincipes van de reanimatietechnieken in de praktijk omzetten en werd haarfijn uitgelegd hoe je een AED-toestel gebruikt bij hartfalen.

 

Van zodra nieuw cursusdata beschikbaar zijn, verneem je het hier.

Datum van het bericht: dinsdag 29 augustus 2017

Gerelateerde info:

Toon alle nieuws