Werkzaamheden Station: verkeersmaatregelen

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
Onlangs ging een nieuwe fase van start van de renovatie van het Station. Om alles vlot en veilig te laten verlopen, wordt een aantal verkeersmaatregelen genomen.

De werkzaamheden omvatten de aanleg van een keerlus voor de Kusttram (voltooiing in de loop van 2019), de bouw van de fietsenstalling (voltooiing september 2018) en de bouw van het nieuwe busstation (voltooiing maart 2018) en hebben vooral gevolgen voor de verkeerscirculatie rond het station.

Vanaf 16 oktober 2017 is de Leopold III-laan is niet meer toegankelijk vanaf het Ernest Feysplein (richting Station), behalve voor de bussen van De Lijn en het werfverkeer. De Kapellebrug blijft berijdbaar voor alle verkeer in de gewone rijrichting. Tot slot wordt ook de Brandariskaai ter hoogte van de Leopold III-laan wordt afgesloten voor het doorgaand verkeer.

Er wordt een nieuwe kiss & ride zone ingericht in de Brandariskaai, tussen de Oesterbankstraat en de inrit school, links en rechts, max. 20 min.

Tot slot nog een overzicht van alle wijzigingen:

  • Verkeer komende uit de richting van het Vuurkruisenplein richting station via de Leopold III-laan moet aan de verkeerslichten van het Ernest Feysplein verplicht rechts afslaan.  
  • Er is geen verkeer meer mogelijk vanaf het Ernest Feysplein via de Leopold III-laan richting station (uitgezonderd werfverkeer en De Lijn)
  • Er is geen verkeer meer mogelijk vanaf de Vindictivelaan over de Churchillbrug, uitgezonderd plaatselijk verkeer (maritieme diensten, SPN, DIV, ...)
  • Er is geen verkeer meer mogelijk vanaf de Visserskaai over de Montgommerybrug, uitgezonderd plaatselijk verkeer (maritieme diensten, SPN, DIV, ...)
  • Er is geen verkeer meer mogelijk op de Natiënkaai vanaf de huidige taxistandplaats (vluchtheuvel) richting tramstation, uitgezonderd De Lijn en werfverkeer
  • Er is geen verkeer meer mogelijk op de Natiënkaai vanaf het kruispunt Leopold III-laan/Brandariskaai/tramstation richting Churchillparking, uitgezonderd de Lijn en werfverkeer
  • Er werd een nieuwe kiss & ride zone gecreëerd op de Brandariskaai, tussen de OesterbaNkstraat en de inrit school, links en rechts, max. 20 min. Deze kiss & ride zone is bereikbaar via de Slachthuiskaai voor verkeer komende van de Konterdamkaai of via Ernest Feysplein – Oesterbankstraat – Fregatstraat – Lijndraaiersstraat – Slachthuiskaai – Brandariskaai. (Let wel, aan het einde van de Brandariskaai, ter hoogte van de oversteekplaats tramstation zal de rijbaan worden afgesloten met jerseys. Geen enkel verkeer kan daar vanaf de Brandariskaai verder door richting station)
  • De taxi’s verhuizen naar de huidige kiss & ride zone aan het tramstation. Ze moeten aanrijden via de Slachthuiskaai voor verkeer komende van de Konterdamkaai of via het Ernest Feysplein – Oesterbankstraat – Fregatstraat – Lijndraaiersstraat – Slachthuiskaai – Brandariskaai.
  • De Lijn zal de Goede Windhelling niet langer gebruiken voor het busverkeer. De lijnen richting Vuurtorenwijk, Sas Slijkens zullen via de Graaf de Smet de Naeyerlaan rijden. Hiertoe worden de gele blokken op het einde van de parking Graaf de Smet de Naeyerlaan, thv de Goede Windhelling, weggenomen.

De situatie wordt ter plaatse duidelijk gesignaleerd.

Datum van het bericht: maandag 16 oktober 2017
Toon alle nieuws