Schrijf je hier in voor een nieuwe Lezingenreeks!

De Groote Oorlog gaat verder, alsook de Lezingenreeks. In september, oktober, november en december kan je telkens een interessante lezing met betrekking tot W.O. I bijwonen. Ook gaan we voor de eerste keer op verplaatsing! Benieuwd naar de sprekers?

Schrijf je hier in voor één of meerdere lezingen.

Op 21 september brengt Katrien Van Hecke, master in de geschiedenis en jeugdauteur, een lezing over de 'De Grote Oorlog in romans'. Klik hier voor meer informatie.

Hoogleraar emeritus Oost-Europese geschiedenis, Raymond Detrez komt op 19 oktober langs en vertelt het verhaal van Sarajevo tot Srebrenica. Klik hier voor meer informatie.

In november gaan we voor de allereerste keer met de Lezingenreeks W.O.I op verplaatsing. We brengen een geleid bezoek aan het Memorial Museum Passchendaele 1917 en Tyne Cot Cemetery. Tickets hiervoor kan je afhalen in het UiTloket in cc De Grote Post en Toerisme Oostende vzw of reserveer je tickets onlineKlik hier voor meer informatie.

In december sluiten we de Lezingenreeks af met een vertelconcert 'Kotjesvolk. Daar spelen Dries Chaerle, Wim Chielens, Kurt Grillet en Trui Chielens een uitgebreid repertoire dat betrekking heeft op de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog. Klik hier voor meer informatie.

 

Datum van het bericht: dinsdag 12 september 2017
Toon alle nieuws