Gebruik containerparken: zo doe je dat!

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
Sinds kort kun je niet langer terecht in het Stedelijk Containerpark in de Nieuwpoortsesteenweg. De dienstverlening in het Containerpark in de Hooggeleedstraat werd daarom fors uitgebreid. Graag zetten we nog even een aantal afspraken op een rijtje.

Om de sluiting van het containerpark in Mariakerke op te vangen, werd het IVOO-Containerpark in de Hooggeleedstraat overgenomen door de stad. Bovendien werd de dienstverlening fors uitgebreid. Je kan er dagelijks (behalve zondag) doorlopend terecht van 10.00 tot 20.00 uur. Ook het containerpark in de Vuurtorenwijk (Nieuwe Werfkaai) blijft geopend op woensdag (van 10.00 tot 17.45 uur) en zaterdag (10.00 tot 16.45 uur).

De reglementering m.b.t. het aanbieden van afval in een containerpark blijft ongewijzigd. Ook in een containerpark moet je huisvuil aanbieden in een groene afvalzak van de stad. Alleen te voluminieus materiaal of specifiek afval zoals electro, metalen, puinafval, frietvet, … kunnen gesorteerd worden gedeponeerd in de afvalcontainers van het containerpark. Ben je niet helemaal zeker wat in welke container hoort, spreek dan gerust de parkwachter aan.

Restafval kan uiteraard ook gewoon reglementair (!) worden aangeboden via de wekelijkse huisvuilophaling in de straat of bij één van de vele ondergrondse afvalcontainers. In deze containers moet het afval niet in een groene zak worden gestoken, je betaalt voor het volume (0,50 euro tot 40 liter).

Met groenafval kun je –behalve in het containerpark- ook terecht tijdens de wekelijkse ophaalronden in de wijken. Bekijk de uurregeling op www.oostende.be/groenophaling.

Sluikstorten is verboden en wordt streng gecontroleerd. Binnenkort worden mobiele camera ingezet om sluikstorters makkelijker op heterdaad te betrappen. De GAS-sanctie kan oplopen tot 250 euro.

De stad Oostende doet een grote inspanning door de containerparken gratis te houden. Hierdoor wordt het sorteren maximaal bevorderd en kan worden vermeden dat mensen (te)veel afval via het restafval moeten wegdoen. Het is dus aan te raden om zoveel mogelijk te sorteren en het restafval zo te beperken.

Meer info op www.oostende.be/afval.

Datum van het bericht: dinsdag 19 september 2017

Gerelateerde info:

Toon alle nieuws