Geërfd Goed

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
Heel wat mensen bezitten mooie erfstukken. Met het erfgoedproject ‘Geërfd goed’ focust de dienst Cultuur van Oostende op de verhalen achter zo’n erfstukken. Ontdek de expo, de lezing en de opnamesessie...

Een schilderij, vaas of een stuk speelgoed kan écht waardevol zijn, en dan niet zozeer in financiële termen, maar omdat je ze kreeg of erfde van een dierbare of omdat je er warme herinneringen aan hebt. Die voorwerpen brengen het verleden tot leven in treffende verhalen.

Digitale tentoonstelling ‘Geërfd goed’

In oktober 2017 kan je ook de digitale tentoonstelling ‘Geërfd goed’ in Bibliotheek Kris Lambert ontdekken. De tentoonstelling verzamelt mensen, hun gekoesterde erfstukken en de verhalen achter die voorwerpen. Download de app Questl, scan met je smartphone de QR-code op de tentoongestelde banners en laat je meevoeren door de prachtige verhalen.

De tentoonstelling kadert in de twaalfde editie van de Digitale Week. Van 20 oktober t.e.m. 5 november 2017. 

Klik hier voor meer info...

Zilverunief. Van ‘Geërfd goed’ tot boeiend verhaal

Verhalen zijn van alle tijden en vindt men in alle lagen van de samenleving. Sterker nog: mondeling overgeleverde verhalen maken deel uit van het immaterieel erfgoed. Vertellen en doorgeven van verhalen is waarschijnlijk één van de oudste bronnen van vermaak. Maar verhalen vertellen ook over levenservaringen en geven waarden door.

Verhalenvertelster Rien Van Meensel ontwikkelde een stevige methodiek om van een band met een erfstuk een boeiend verhaal te maken. Tijdens deze lezing staan we aan de hand van oude voorwerpen, foto’s en muziek stil bij belevenissen die we hebben meegemaakt en delen we verhalen. 

24 oktober 2017 van 14.00 tot 16.00 uur, Conferentiezaal Stadhuis Oostende. Inschrijven is niet nodig. 

Klik hier voor meer info...

Ook trots op je ‘Geërfd goed’?

Ook ooit iets geërfd waar je ongelofelijk trots op bent? Roept dat gekoesterd goed mooie herinneringen bij jou op? Wil je jouw verhaal met ons delen? Dan zoeken wij jou!

Schrijf je geliefkoosde erfstuk in via www.oostende.be/inschrijven. Op zaterdag 28 oktober 2017 zetten we jou en je favoriete voorwerp professioneel op de foto en registreren we het verhaal achter je voorwerp.

 

Foto's: Yvon Poncelet 
1. Caroline en de koffiemolen en koffietrommel
2. Sofie en de muntstukkenarmband

Datum van het bericht: dinsdag 10 oktober 2017

Gerelateerde info:

Toon alle nieuws