Vacature: Beweegcoach

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
Bij de dienst Sport is er een vacature voor een 'Beweegcoach' (BOV-coach) voor de kleinstedelijke zorgregio Oostende.

Als beweegcoach (BOV-coach) is het jouw taak om mensen te motiveren om dagelijks meer te bewegen. Je begeleidt mensen die doorverwezen zijn door hun huisarts en je stelt samen een persoonlijk beweegplan op, rekening houdend met de input van de huisarts, de situatie, mogelijkheden en verwachtingen van de deelnemer. Je neemt echter zelf niet deel aan de beweegactiviteiten.

Wat is Bewegen op Verwijzing (BOV)?

Het BOV-project wil de ‘zittende’ Vlaming aan het bewegen krijgen. Want meer bewegen en minder lang stilzitten is een manier om het risico op gezondheidsproblemen te verkleinen.

De huisarts verwijst patiënten met een verhoogd gezondheidsrisico door naar de ‘BOV-coach’. In overleg met de BOV-coach krijgt de patiënt een beweegplan op maat: van een dagelijkse fietstocht naar het werk tot een wekelijks dans- of zwemuurtje in de buurt.

Jouw profiel 

 • Je beschikt over één van volgende diploma’s: 
  - Master Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen
  - Master Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie
  - Bachelor Sport en Bewegen
  - Bachelor Lichamelijke Opvoeding en Bewegingsrecreatie
  - Bachelor Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie
 • Je bent bereid om een 3-daagse opleiding tot BOV-coach te volgen (4, 12 en 19 december 2017)
 • Je bent een motivator in gedragsverandering
 • Je kan omgaan met maatschappelijk kwetsbare groepen
 • Je bent bereid je te verdiepen in de beweegmogelijkheden in de regio in de ruime betekenis van beweging
 • Je bent bereid op een correcte manier feedback te bezorgen aan de huisarts over het beweegplan van zijn/of haar patiënt
 • Je bent bereid om deel te nemen aan lokaal overleg om de werking van het BOV-project te optimaliseren.
 • Je bent minstens 4 uur in de week beschikbaar om deelnemers te coachen en dit zowel overdag als ’s avonds (afhankelijk van het aanbod).

Gezocht: BOV-coaches

Het project ‘Bewegen op Verwijzing’ wordt uitgerold in Oostende, Gistel en Bredene. Hiervoor zijn wij nog op zoek naar verschillende beweegcoaches die op zelfstandige basis aan de slag kunnen en die zich makkelijk kunnen verplaatsen in de regio.
Aanbod

De werkbelasting is afhankelijk van het aantal doorverwijzingen van de huisartsen. We verwachten een groei naarmate het project beter bekend wordt bij de betrokken partners.

Je krijgt een vergoeding per prestatie:
- individuele coaching: 60 euro per uur
- groepscoaching: 20 euro per persoon per uur

De vergoeding wordt berekend per begonnen kwartier.

Je kan hierbij gebruik maken van een digitaal registratiesysteem. In je opdracht als BOV-coach word je ondersteund door een sterk lokaal netwerk (dienst Sport, Sociaal Huis, aanbieders van beweegaanbod,…).

Interesse?

Stel je kandidaat en stuur jouw CV én bijhorende motivatiebrief vóór 8 november 2017 naar sport@oostende.be. De sollicitatiegesprekken vind plaats in de tweede helft van november. 

Meer informatie?

Meer informatie over het project vind je op www.bewegenopverwijzing.be. Met specifieke vragen kun je terecht bij Thomas Ghyoot van de dienst Sport, Sportparklaan 6, 059 56 10 76 of 0491 92 55 87, thomas.ghyoot@oostende.be.

Datum van het bericht: vrijdag 20 oktober 2017

Gerelateerde info:

Toon alle nieuws