5 jaar CC De Grote Post

De Grote Post bestaat op 21 december 2017 exact vijf jaar. Een kleuter in een mensenleven, een volwassen cultuurcentrum in een cultureel leven. Vijf jaar, dat dient gevierd?!

Op zondag 17 december trappen we de feestweek af met een koninklijk ontbijt. De collega’s van het eerste uur bestoken het publiek met allerlei weetjes over De Grote Post, waar of niet waar, dat is de vraag.

Op vrijdag 22 december vieren we met de voorstelling De felomstreden kroon en deerniswekkende dood van koning Edward en zijn favoriet, jonkheer Gaveston, onder wiens betovering hij zich afkeerde van zijn koningin en kroonprins, tot steeds grotere woede van de verzamelde adel en het voor de rest onwetende gewone volk (vrij naar Christopher Marlowe) van Zuidpool en Tom Lanoye. Die laatste was er in het prille begin ook al bij met ‘Sprakeloos op de planken’, de bewerking van het aangrijpend literair portret van zijn moeder.

Een dag later, op 23 december trakteren we met vijf workshops, gegeven door vijf artiesten die een band hebben met De Grote Post (o.a. Han Coucke, Pol Coussement, Ilse Duyck, Woesh). Elke workshop focust zich op één van vijf verschillende genres (theater, muziek, dans, circus en comedy) en heeft iets te maken met het getal vijf. ’s Avonds laten wij de kerstkalkoenen nog even in de verpakking en nodigen we onze muzikale vrienden uit voor een Oostendse Avond. De gasten tijdens deze X-masspecial schitteren feller dan de lichtjes in je kerstboom. Met o.a. Serena & Matti, Ines Defurne, Frank Dubbe, Frie Maline, Joe Mullen, Misten Duyvejonck, Manu Debruyne, Kleine Sanders, Samir Djouama, Seppe Herreman, Agar…

Vergeet je UiTPAS niet! Het UiTloket, dé ticketbalie van Cultuurcentrum De Grote Post viert mee! Bij aankoop krijg je van 21 tot 23 december aan het UiTloket maar liefst 5 gratis UITPASpunten op vertoon van je UITPAS! 

PRAKTISCH

  • Ontbijtgesprek:  ZO 17.12 om 10.30 uur
  • Workshops: ZA 23.12 va. 14.00 uur
  • De Felomstreden kroon...: VR 22.12 om 20.00 uur
  • OOSTENDSE AVOND X-MASSPECIAL ZA 23.12 om 20.30 uur
Datum van het bericht: zondag 17 december 2017

Gerelateerde info:

Toon alle nieuws