Inclusie is geen virtuele wereld: infosessie op 15 februari

N.a.v. een nieuwe projectsubsidie ‘inclusie personen met een beperking’ organiseert het Stadsbestuur een infosessie op donderdag 15 februari 2018 om 19.00 uur in de Conferentiezaal van het Stadhuis.

De infosessie (en de subsidie) is/zijn bedoeld voor alle Oostendse verenigingen met of zonder werking voor personen met een beperking die bereid zijn om inspanningen te leveren om de eigen vereniging open te stellen voor deze doelgroep.

Konekt vzw geeft meer uitleg over het thema inclusie bij verenigingen.  Welke rollen kunnen personen met een beperking opnemen?  Wat kunnen verenigingen doen om (meer) participatiemogelijkheden te creëren voor personen met een beperking? Tijdens de infosessie krijg je ook meer info over de projectsubsidie en maak je kennis met Oostendse ledenorganisaties van de Commissie voor Personen met een Beperking die bereid zijn om samen te werken.

De infosessie is gratis. Iedereen is van harte welkom. Meer info over de projectsubsidie op www.oostende.be/inclusie


Workshop

Is je interesse gewekt? Schrijf dan zeker ook in voor de workshop ‘Neem jouw vereniging onder de inclusieloep’ van Konekt op dinsdag 27 februari 2018 om 19.00 uur in de Conferentiezaal van het Stadhuis.

Tijdens deze interactieve workshop neem je samen met lesgeefster An Beghein de eigen vereniging onder de loep. Dankzij haar methodieken ontdek je wat jullie sterke punten zijn en welke drempels ervoor zorgen dat de participatie van mensen met een beperking moeilijk verloopt.

De workshop is gratis. Inschrijving is wel gewenst en kan via anne.goetghebeur@oostende.be (vóór 22 februari).

Meer info over de inclusiecampagne van Konekt: www.inclusievr.be. Meer info over de projectsubsidie: www.oostende.be/inclusie.

Datum van het bericht: dinsdag 23 januari 2018

Gerelateerde info:

Toon alle nieuws