Ensemble SPECTRA brengt muziek op de jaarlijkse Ensorherdenking

Oostende en James Ensor zijn een onafscheidelijk duo en daarom huldigt de Stad aan Zee jaarlijks zijn beroemdste inwoner met de Ensorherdenking. Wil je er graag bij zijn?

Wie het werk van de grote kunstenaar James Ensor kent, weet dat hij een grote voorliefde voor zijn thuisstad koesterde. Één van zijn favoriete Oostendse plekjes, het pittoreske Duinenkerkje, vormt al jaren de ideale locatie om de maestro te herdenken met een intiem concert en een bloemenhulde aan zijn graf.

Dit jaar nodigen we ‘SPECTRA’ uit dat de eer krijgt om het programma samen te stellen. De kern van het ensemble werkt al meer dan twintig jaar samen en ontwikkelt zo een unieke sound en een opmerkelijke muzikale coherentie. Het ensemble promoot internationaal nieuwe muziek uit Vlaanderen. Filip Rathé is artistiek leider en dirigent. SPECTRA creëert vele opdrachtwerken in constante dialoog met referentiewerken in een ruime waaier aan presentatievormen zoals concerten, happenings, muziektheater en multimedia events.

De Ensorherdenking is voor iedereen toegankelijk en gratis bij te wonen, je hoeft niet te reserveren. We raden wel aan om tijdig aanwezig te zijn, want het aantal zitplaatsen is beperkt. Om 15.00 uur start het concert met aansluitend om 16.00 uur een bloemenhulde door de vertegenwoordigers van de Oostendse (socio-)culturele organisaties, het Stadsbestuur van Oostende en het Provinciebestuur van West-Vlaanderen.

Praktische informatie:

Zaterdag 14 april 2018 om 15.00 uur aan de OLV-ter-Duinenkerk, Dorpsstraat.

Doe je voordeel met UiTPAS!

Vergeet tijdens de Ensorherdenking zeker je UiTPAS niet. Spaar een punt tijdens de herdenking. Genoeg punten gespaard? Dan kun je op de Ensorherdenking jouw UiTpunten omruilen voor exclusieve boeken over Ensor:

  • - Ensor op hoge poten: 25 punten
  • - Tricot Ensor tot Enstein: 20 punten
  • - Ensor Poëtisch verwoord: 5 punten
  • - Boekenpakket: 40 punten

Meer info over UiTPAS, de voorwaarden en voordelen: www.uitinoostende.be/uitpas

Datum van het bericht: woensdag 21 februari 2018

Gerelateerde info:

Toon alle nieuws