Beeldbank Oostende: belangrijke mededeling

Nog voor de zomer verdwijnt de Beeldbank Oostende van het internet. Vanaf dan kan u de volledige inhoud ervan terugvinden op de Beeldbank van Kusterfgoed. Vanaf 29 maart 2018 zijn er een aantal overgangsmaatregelen.

Sinds enkele maanden zijn alle partners van Kusterfgoed, de erfgoedcel van de stad Oostende, de stad Blankenberge, de gemeente De Haan en de gemeente Middelkerke druk bezig met de voorbereiding van een gloednieuwe Beeldbank. Bedoeling is om alle beeldmateriaal van de resp. gemeenten samen te brengen in één grote Beeldbank die de huidige Beeldbank van Oostende zal vervangen. 

Om de overgang zo vlot mogelijk te laten verlopen, zullen er tijdens de komende maanden enkele overgangsmaatregelen zijn. Op 29 maart 2018 “bevriezen” we de Beeldbank Oostende. Dat betekent dat we vanaf dan geen nieuwe afbeeldingen meer zullen toevoegen aan de Beeldbank. Er zullen geen wijzigingen meer gebeuren aan de afbeeldingen die al beschikbaar zijn en er zullen ook geen gegevens, bijv. namen, plaatsen, datums, enz. meer worden aangevuld of verbeterd.

Als gebruiker zal u de Beeldbank wel nog volop kunnen consulteren en rechtenvrije afbeeldingen kunnen downloaden of bestellen.

In de loop van juni zal de Beeldbank Oostende dan volledig vervangen worden door de Beeldbank Kusterfgoed. Meer daarover leest u in de volgende Archiefbrief.

Datum van het bericht: donderdag 29 maart 2018

Gerelateerde info:

Toon alle nieuws