UCI Para-cycling Road World Cup 2018: Info en verkeersmaatregelen

Van donderdag 3 tot en met zondag 6 mei 2018 vindt de derde editie plaats van UCI Paracycling Road World Cup. We geven je hieronder alle info en verkeersmaatregelen mee.

De UCI Paracycling Road World Cup wordt voor de derde maal in Oostende georganiseerd. Van donderdag 3 tot en met zondag 6 mei 2018 zal de top van het Paracycling in de Stad aan Zee aanwezig zijn. In voorbereiding op de derde editie van dit grote evenement heeft het Stadsbestuur een grondige evaluatie gemaakt met alle betrokken diensten, handelaars en organisatoren. Het sportevenement strijkt 4 dagen neer in Oostende. De tijdritten op donderdag en vrijdag worden in deze editie gereden op een parcours langs de zeedijk. De wegwedstrijden vinden plaats in het weekend opnieuw in de wijk Mariakerke.

Er werd aan het tijdritparcours een kleine wijziging aangebracht om deze afstand iets groter te kunnen maken. De wegritten gebeuren op hetzelfde parcours als vorig jaar. De samenwerking tussen onze verschillende diensten, de politie en de organisatie verlopen vlot. We zijn blij dat dit topevenement terug plaatsvindt in Oostende. Bovendien zal ook de vierde editie in  2019 én het Wereldkampioenschap in 2020 ook in Oostende gereden worden.


PROGRAMMA

Donderdag 3 mei 2018

  • 10.00 - 12.00 uur: Training (gesloten circuit)
  • 12.30 - 17.30 uur: Individuele tijdrit

Vrijdag 4 mei 2018

  • 09.00 - 12.00 uur: Individuele tijdrit
  • 13.00 - 18.00 uur: Individuele tijdrit

Zaterdag 5 mei 2018

  • 09.00 - 12.00 uur: Wegwedstrijd
  • 13.00 - 19.00 uur: Wegwedstrijd

Zondag 6 mei 2018

  • 09.00 - 12.00 uur: Wegwedstrijd
  • 13.00 - 17.00 uur: Wegwedstrijd
  • 17.00 - 19.00 uur: Team Relay

Dit jaar vinden de wedstrijden op donderdag 3 en vrijdag 4 mei plaats op de zeedijk tussen de Diksmuidestraat en Middelkerke. Het parcours op de zeedijk (heen & terug) zal afgezet worden met nadars en lint. Voor de voetgangers zijn er diverse oversteekplaatsen voorzien. Tijdens deze wedstrijden zullen alle handels- en horecazaken perfect bereikbaar zijn.

Op zaterdag 5 en zondag 6 mei vinden de wedstrijden plaats in Mariakerke.


PARCOURS

Donderdag 3 & vrijdag 4 mei 2018: Training + Individuele tijdrit:

Het wedstrijdparcours ziet er als volgt uit: Start en aankomst ter hoogte van ingang Vayamundo Oostende – Troonstraat – Hertogenplein - Acacialaan – Schermplantenstraat– Albrecht Rodenbachstraat – Duinhelmstraat – Dorpsstraat - Kustbaan N34 (tot Middelkerke en terug)  – Zeedijk (Aankomst aan Vayamundo Oostende)

Zaterdag 5 & zondag 6 mei 2018: Wegwedstrijd:

Het wedstrijdparcours ziet er als volgt uit: Nieuwpoortsesteenweg (start en aankomst ter hoogte van de Lijsterbeslaan) – Aartshertogstraat – Anjelierenlaan – Schermplantenstraat – Albrecht Rodenbachstraat – Duinhelmstraat – Dorpsstraat – Nieuwpoortsesteenweg – Duinkerkseweg (met keerpunt voor de rotonde Torhoutsesteenweg) – Nieuwpoortsesteenweg.

Zondag 6 mei 2018: Team Relay:

Het wedstrijdparcours ziet er als volgt uit: Nieuwpoortsesteenweg (start en aankomst ter hoogte van de Lijsterbeslaan) – Aartshertogstraat – Anjelierenlaan – Schermplantenstraat – Albrecht Rodenbachstraat – Duinhelmstraat – Dorpsstraat – Nieuwpoortsesteenweg.

Het is de deelnemers niet toegelaten om het parcours op eigen initiatief te verkennen op de dagen voorafgaand aan de wedstrijden. 


VERKEERSMAATREGELEN PER STRAAT (ALFABETISCH)

Bekijk hier een alfabetische straatnamenlijst met alle maatregelen.


VERKEERSMAATREGELEN (CHRONOLOGISCH)

Bekijk hier een chronologische lijst met verkeersmaatregelen

 

 

Meer info over de wedstrijden vind je op www.isomundo.com 


(foto: (c) André Pots)

Datum van het bericht: dinsdag 20 maart 2018
Toon alle nieuws