Oostende breidt Hoplr uit naar alle wijken van de stad!

Ken je Hoplr al? Hoplr is een heel handig en privaat sociaal netwerk dat buurtbewoners met elkaar in contact brengt!

Hoplr is een sociaal netwerk voor en door de buurt. Via deze applicatie staan inwoners eenvoudig in contact met mensen in hun straat, buurt of wijk.

In maart 2018 werd deze applicatie al geïntroduceerd in het Westerkwartier en de buurt Oud-Centrum. Met succes! In het Westerkwartier waren er al zo’n 240 aanmeldingen op het buurtnetwerk, in het Oud-Centrum zo’n 200. Daarom wil het Stadsbestuur Hoplr de komende twee maanden in alle wijken van de stad lanceren. Zo kunnen de inwoners ook via de digitale weg met elkaar contact maken.

Doe mee!

Alle bewoners krijgen binnenkort (tussen eind juni en eind juli) per wijk en/of buurt een brief met een buurtcode om te registreren.

De volledige buurt wordt in een handige contactlijst opgenomen - met zoekfunctie op naam, adres, beroep of interesse – en inwoners kunnen elkaar snel bereiken via een privébericht.

Inwoners kunnen er de eerste buurtcontacten leggen, uitwisseling van materiaal organiseren, ideeën of initiatieven lanceren, steun ervoor verzamelen en doorsturen naar de stad.

De inwoners kunnen dus communiceren met de buren, maar ook de Stad kan met de buurten in contact komen. In de toekomst kan er via Hoplr relevante informatie heel snel en gericht naar de buurt gecommuniceerd worden zoals bewonersbrieven of uitnodigingen voor wijkvergaderingen.

Meer info: wijkmanagement@oostende.be

Datum van het bericht: woensdag 06 juni 2018

Gerelateerde info:

Toon alle nieuws