#destrandhelden zorgen voor proper strand

Onder de noemer #destrandhelden ruimen de Proper Strand Lopers deze zomer elke avond het strand tussen de Westelijke Strekdam en Kursaal Oostende. Daarvoor hebben ze jouw hulp nodig!

Rondslingerend afval is een grote bedreiging voor het milieu. Wereldwijd drijft er maar liefst 150 miljard kilo plastic in de oceanen. Om te verhinderen dat er nog meer rommel in de zee verdwijnt, zetten vrijwilligersgroepen, zoals de Proper Strand Lopers, zich in om het strand proper te houden. Met  #destrandhelden wil de organisatie nog meer mensen bereiken én sensibiliseren over de impact van afval op ons milieu. Strandbezoekers kunnen ook overdag hun afval kwijt in één van de verzamelcontainers en de vele afvalkorven op het strand en op de Zeedijk.

Van 30 juni tot 2 september zal de organisatie elke dag vanaf 20.00 uur het stuk strand tussen de Westelijke Strekdam en het Kursaal Oostende schoonmaken. Daarvoor rekenen ze op de hulp van vrijwilligers. De opruimactie zal ongeveer een uur duren. Wie deelneemt, kan kiezen uit drie organisaties waarvoor je je inzet. Op het eind van de zomer wordt 15.000 euro verdeeld over Het Blauw Kruis van de Kust, Horizon Educatief en Klein Verhaal. Inschrijven is niet nodig. Kom gewoon langs, steek je handen uit de mouwen en wordt een strandheld!

Stad Oostende ondersteunt deze actie door opruimmateriaal aan te bieden en grote verzamelcontainers te plaatsen. Verder krijgt de organisatie een strandcabine ter beschikking. Van daaruit starten de dagelijkse opruimacties.

Help jij ook mee?

Datum van het bericht: donderdag 21 juni 2018
Toon alle nieuws