Senioren in Oostende worden verwend: Zilverbeurs en Zilverdans op dezelfde dag

24 september wordt een feestdag voor alle senioren in Oostende, want dan vindt zowel Zilverbeurs als Zilverdans plaats.

Zilverbeurs

De Zilverbeurs informeert senioren en hun omgeving over thema’s die hen aanbelangen op het vlak van vrije tijd, zorg, welzijn, vorming, veiligheid, preventie, wonen en openbaar domein. Zowel Oostendse verenigingen en organisaties met een aanbod naar de doelgroep senioren, als lokale handelaars zijn standhouders om senioren te informeren (geen verkoop) over hun producten die bijdragen om zelfstandig thuis te wonen op latere leeftijd. Zilverbeurs vindt plaats op de gelijkvloerse verdieping en in de erehal van het Kursaal.

Zilverdans

Zilverdans is een reuze T-dansant in de Delvauxzaal met de legendarische Lou Roman Band

De Lou Roman Band is een entertainmentbegrip uit Brasschaat, in de Benelux en ver daarbuiten. Reeds jarenlang brengen deze topmuzikanten de juiste sfeer op elk evenement. Met hun allround repertoire maken zij van elk optreden een echt feest. Vanuit Brasschaat hebben ze toch een klein beetje Europa veroverd.  In 1972 werd Lou Roman gevraagd een groot orkest samen te stellen voor een reeks optredens in de revuetempel 'Oud België'. Hij zou met dit orkest de showband van Leo Martin opvolgen. Dat zelfde jaar werd hij ook gevraagd om de zomershow van “Het Witte Paard” in Blankenberge muzikaal te begeleiden. De band was daar 25 jaar lang een vaste waarde. Er volgden verschillende televisieoptredens voor VRT. In de beginjaren van VTM waren zij bijna wekelijks te gast als huisorkest van 'Walter’s Verjaardagshow' waar zij de diverse live acts begeleidden. In de loop der jaren is de groep de favoriete begeleidingsformatie geworden van vele internationale artiesten. Zij speelden onder meer met The Three Degrees, The Trammps, Sister Sledge, Toots Thielemans, Lou Rawls, Julio Iglesias en Johnny Logan. De band kreeg bovendien meerdere buitenlandse tournees aangeboden en verzorgden gala’s in onder andere Curaçao, Portugal, Spanje, Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk en Duitsland. De Lou Roman Band werd in 1994, 1995 en 1996 onderscheiden met de ZAMU AWARD (de vroegere MIA’S) voor het beste amusementsorkest. Vandaag de dag is de band eveneens reeds 15 jaar de vaste begeleidingsformatie van René Froger.

De Oostendse Orde van de Wulloks zorgen voor een spetterende show tijdens de Zilverbeurs en Zilverdans met handgemaakte kostuums. Top entertainment van eigen bodem!

Praktisch:

Gratis toegang

Meer info: senioren@oostende.be

Inschrijven als organisatie/vereniging/handelaar : www.oostende.be/zilverbeurs

Datum van het bericht: dinsdag 21 augustus 2018

Gerelateerde info:

Toon alle nieuws