September = Maand van de sportclub

Van 1 tot 30 september is er de 'Maand van de Sportclub'. Hiermee zet Sport Vlaanderen de sportclubs en hun werking in de kijker. Ook Oostende neemt actief deel om sporten en bewegen te promoten, want #sportersbelevenmeer! Een overzicht:

 

Raadpleeg het handig overzicht van deelnemende sportclubs

In september zwieren talrijke sportclubs hun deuren open voor het grote publiek om hun sport te tonen door het gratis aanbieden van initiaties, try-outs en demonstraties.

Om door het bos de bomen te zien, wordt het Oostendse aanbod in een overzichtelijke brochure gegoten die te vinden is in de openbare gebouwen, bij de handelaars en op de website van de Stad. Uiteraard kan je deze uitgave ook downloaden. Kijk snel onderaan deze pagina en ontdek het mooie aanbod in sportstad Oostende!

 

Infostand op de Grote Braderie

Op zaterdag 1 september vind je de sportieve Info & Doe stand van de Stad op de Grote Braderie. Je kan er o.a. terecht met al je vragen over het lokale sportaanbod van de clubs en de Stad. Jong en oud maken er kans op tal van prijzen en sportieve waardebonnen door deel te nemen aan de ludieke sportproeven.

 

Breng je sportclub naar school op 19 september

Ook de scholen worden betrokken bij deze Maand van de Sportclub, want op woensdag 19 september vindt de 7de editie plaats van de actie ‘Breng je sportclub naar school’ en gaan kinderen massaal in sportoutfit naar de deelnemende scholen. Het is dan ook hét ideale moment om jongeren te laten vertellen over hun mooiste sportmoment en zo ambassadeur te worden voor hun sport op school.

 

Sportdorp voor kids op 22 september

En op zaterdag 22 september wordt van 14.00 tot 18.00 uur op het strand en de zeedijk t.h.v. het Kursaal een sportdorp opgezet voor kinderen. Ze kunnen er onder leiding van lokale sportclubs aan de slag met diverse sportproeven. De beloning is o.a. een gratis deelname aan de Kids Ostend Night Run die om 19.00 uur van start gaat, gevolgd doord de Ostend Night Run.

 

 

Datum van het bericht: vrijdag 31 augustus 2018

Gerelateerde info:

Toon alle nieuws