Cultuurmarkt & Drawing Days

In de maand september hebben we allemaal wel eens heimwee naar de zomervakantie. Of je nu op reis bent geweest of in eigen land genoot van mooie momenten, het is altijd even aanpassen. Gelukkig blaast een frisse herfstwind een gloednieuw cultuurseizo

Traditioneel doen we dat met de Cultuurmarkt waar Oostendse (socio-) culturele organisaties hun nieuw programma aan het grote publiek bekend maken. Veertig organisaties en verenigingen vuren hun activiteiten op je af en vullen elk weekend van jouw vrijetijdsagenda met leerrijke workshops, interessante expo’s en sportieve uitjes. Alles vindt plaats in cc De Grote Post, Mu.ZEE of bij de cultuurpartners ‘thuis’. 

CULTUURMARKT + DRAWINGDAYS = DOUBLE THE FUN 

Uniek dit jaar is dat de Cultuurmarkt samen valt met ‘Drawing Days’. Als je de Cultuurmarkt bezoekt, maak dan zeker een ommetje langs onder andere het Leopoldpark om de gezellige tekenchaos van Drawing Days te aanschouwen. Het belooft de moeite te worden! Drawing Days is een groots driedaags tekenfestival en wil iedereen massaal aan het tekenen krijgen. Op verschillende plaatsen in Oostende kan je dan ook aan de slag met potlood, slijper, papier of inktpot, maar ook met de laatste technologische snufjes en nieuwe materialen. Jong en oud, ervaren of beginner, iedereen kan meehelpen om Oostende om te toveren tot één groot tekenatelier. Alle info via www.drawingdays.be of in de brochure van Drawing Days. 

Na één jaar afwezigheid is de Cultuurmarkt dus weer helemaal terug. Meer nog, we breiden zelfs uit! Zowel cc De Grote Post als Mu.ZEE vormen dé centrale plekken voor de culturele organisaties. Midden in het tekenfeestgedruis van Drawing Days trappen verschillende (socio-) culturele partners het nieuwe cultuurseizoen in gang. Flaneer langs leuke kraampjes en maak tijdens allerhande demonstraties en toonmomenten kennis met het rijke vrijetijdsaanbod van de Stad aan Zee. Uiteraard vinden er op de twee centrale locaties ook activiteiten plaats die verwijzen naar Drawing Days en is deze editie van de Cultuurmarkt kleurrijker dan ooit.

Kom meezingen met de beste Oostendse koren, laat je mooiste dansmoves zien tijdens de open lesmomenten van verschillende dansscholen of neem deel aan tal van workshops. Daarnaast openen heel wat cultuurhuizen en vrijetijdsorganisaties hun deuren voor muziek, dans, theater, comedy, literatuur, workshops, sport en spel.

UITPAS-ACTIES 

Workshop Handlettering 
Handletteren is ‘hot and happening’ in het land der creatievelingen! De mooiste quotes hoef je niet meer te kopen, maar maak je gewoon zelf. Het is een leuke manier om een persoonlijke toets te geven aan je wenskaarten, brieven en zoveel meer. Handletteren betekent ‘letters tekenen’ aangevuld met kleine illustraties.
In de workshop krijg je een uitgebreide intro in de wereld van het handletteren. Ga met veel tips en tricks naar huis zodat je nadien zelfstandig kan experimenteren. Je hoeft niets mee te brengen, alle materiaal wordt voorzien. De workshop is exclusief voor UiTPAS-houders in ruil voor 15 punten. Schrijf je hier in. 

Workshop Botanisch Tekenen
Proef van Botanisch tekenen tijdens Drawing Days. Botanisch tekenen is een prachtige kunstvorm waarbij plantenkennis en tekentechniek hand in hand gaan. Je observatievermogen wordt aangescherpt en je leert vormen uit de natuur, zoals zaden en vruchten, op een realistische, esthetische manier weergeven. Breng tekenpapier, potloden nrs. HB, 2B en 5B en gom mee. Gratis in ruil voor 15 punten. 

Karikadootjes 
Benieuwd hoe karikaturist Bart Simoens, a.k.a. Seamoose, jouw snoet omzet naar een karikatuurtekening? Kom met je UiTPAS naar de Cultuurmarkt in cc De Grote Post en ruil 15 gespaarde punten in voor een uniek portret. Heb je nog geen UiTPAS? Registreer je op de Cultuurmarkt en ontvang je beeltenis als karikadootje!

SPILLIAERT WORKSHOP

mu-zee-um vzw organiseert, in samenwerking met de dienst Cultuur, een verrassende Drawing Days-voormiddag voor gezinnen in de expo Léon Spilliaert in de Venetiaanse Gaanderijen. Verwacht je aan experimentele doe-dingen in de expo met kunstenaars die je onderdompelen in de wereld van potlood, penseel, digitale snufjes en zoveel meer. De workshop is gratis en vindt plaats van 10.00 tot 12.00 uur in de Venetiaanse Gaanderijen.

LETS TRADE 

LETS Oostende organiseert tijdens de Cultuurmarkt, in samenwerking met UiTPAS, een ruilbeurs voor teken- en knutselmateriaal. Denk aan kleurpotloden, krijtjes, penselen, verf, tekenpapier en allerhande knutselspullen.

Wie nog kunstenaarsspullen in de weg liggen heeft of deze graag inwisselt voor ander materiaal kan dit op de Cultuurmarkt! Kom met je dubbele kleurpotloden, ongebruikte aquareldoos of minst favoriete tekenpapier naar de stand van LETS en kies iets wat je beter kunt gebruiken in de plaats. Het ideale moment om onbekende of onbeminde materialen om te ruilen!

UiTPAS verzamelt nu al het nodige materiaal in om tijdens de markt een mooi aanbod te kunnen garanderen! Kom voor 20 september langs met de spullen waar je graag afstand van doet op de dienst Cultuur in het Stadhuis of aan het Uitloket in cc De Grote Post, en ontvang in ruil 5 UiTPAS-punten. Tijdens de Cultuurmarkt kun je deze punten omruilen voor een starterspakket tekenmateriaal aan de UiTPAS-stand of de nodige spullen verzamelen aan de stand van LETS. Je omgeruild tekengerief kan je uiteraard meteen uitproberen tijdens tal van tekenactiviteiten in en rond cc De Grote Post en Mu.ZEE.

PRAKTISCH

Cultuurmarkt - zondag 30.09.2018 - CC De Grote Post & Mu.ZEE - doorlopend van 11.00 tot 17.00 uur 

Drawing Days - 28 t/m 30.09.2018 - Diverse Locaties - Klik hier voor het volledige programma 

Datum van het bericht: woensdag 05 september 2018

Gerelateerde info:

Toon alle nieuws