Tweeluik interculturaliteit op 15/11 en 18/12

Tijdens het ‘tweeluik interculturaliteit’ op 15 november en 18 december laten we interessante deskundigen aan het woord over de thema’s interculturaliteit, migratie en integratie.

Op donderdag 15 november is Prof. Patrick Loobuyck aan de beurt. Godsdienstwetenschapper van opleiding en docent moraalfilosofie aan Universiteit Antwerpen en UGent. Zijn opiniestukken over ethische en levensbeschouwelijke thema’s zijn in verschillende kranten en tijdschriften verschenen. De schrijver van onder andere ‘Samenleven met gezond verstand’ is een belangrijke stem geworden in het publieke debat over de hedendaagse samenleving.

De heer Loobuyck komt spreken over de heersende polarisatie in de democratische, seculiere en multiculturele samenleving. Maar vooral over hoe we die polarisatie kunnen overstijgen om te komen tot een samenleving waar plaats is voor iedereen.

Op dinsdag 18 december zijn Pieter-Paul Verhaeghe, professor sociologie aan de VUB en schrijver van onder andere ‘Liever Sandra dan Samira’, en Dounia Bourabain, researcher aan de VUB, aan de beurt. Het duo gaat in gesprek met Yousra Benfquih, mensenrechtenjuriste en dichter, over discriminatie op de woon- en arbeidsmarkt.

We nodigen iedereen van harte uit op deze boeiende avonden. Breng wel je nieuwsgierigheid, aandacht en kritische geest mee.

do 15/11 en di 18/12 om 19.00 uur in CC De Grote Post, zaal Kleine Post
Vrije toegang

Voor meer info: integratie@oostende.be of T 059/25.86.69

Datum van het bericht: maandag 05 november 2018

Gerelateerde info:

Toon alle nieuws