Nieuwsoverzicht: Cultuur

 • foto

  Kom je ook naar het Boekensalon? Doe je voordeel met UiTPAS!

  04.06.17 Op 4 juni vindt 'Het Boekensalon' plaats. Tijdens deze antiquarische en tweedehands boekenmarkt kun je snuisteren tussen literatuur, kunstboeken, bibliofiele uitgaven, Ostendiana en zo veel meer. Ook de UiTPAS'ers kunnen volop hun hartje ophalen!
 • foto

  Expo 'Het Wilde Westen' verhuist van Turnhout naar Oostende

  17.05.17 De succesvolle expo ‘Het Wilde Westen’ die hedendaagse kunst met honderden westernobjecten combineert, verhuist begin juni van Turnhout naar Oostende. Mis die kans niet!
 • foto

  Herstellingswerken aan het kunstwerk 'Rock Strangers'

  16.05.17 Vanaf maandag 15 mei 2017 wordt gestart met de herstelling van het kunstwerk van Arne Quinze op het Zeeheldenplein.
 • foto

  Ontdekte je al de sprekende bakens in het straatbeeld?

  16.05.17 In het kader van het project Geërfd goed kan je in Oostende verschillende mensen spotten die hun gekoesterde erfstuk en het verhaal achter dat object met je delen. Spot een baken, installeer de app Questl, scan de QR-code en ontdek een mooi verhaal.
 • foto

  Kunstmijn: Montmartre in Oostende

  07.05.17 Het culturele leven in Oostende bloeit meer dan ooit tevoren. Ook in de openbare ruimte laten kunstenaars graag hun creativiteit de vrije loop. Het gloednieuwe project Kunstmijn lokt kunstenaars en kunstliefhebbers nogmaals naar buiten.
 • foto

  Heb jij een gouden pand?

  10.04.17 In november reikt de erfgoedvereniging vzw Dement Oostende voor de zesde keer 'Het Gouden Pand' uit. Ook jij kan deelnemen! Hoe?
 • foto

  Doe mee aan de poëziewedstrijd!

  21.03.17 De inschrijvingen voor de 10de poëziewedstrijd zijn van start gegaan! Creatievelingen met een vlotte pen, een spraakmakende woordenschat en een portie lef kunnen zich van hun beste kant laten zien met een zelfgeschreven gedicht.