Nieuwsoverzicht: Cultuur

 • foto

  Ensorherdenking

  09.04.17 Oostende en James Ensor zijn een onafscheidelijk duo en daarom huldigt de Stad aan Zee jaarlijks zijn beroemdste inwoner met de Ensorherdenking. Wil je er graag bij zijn?
 • foto

  WIN een duoticket voor Herman Van Veen

  01.04.17 Heb jij al 25 UiTPASpunten op je kaart? Grijp dan je kans!
  UiTPAS geeft één duoticket weg voor het concert van Herman Van Veen op zaterdag 1 april om 20.00 uur in Kursaal Oostende.
 • foto

  Mu.ZEE zoekt stagiair vrijwilligerscoördinatie (m/v)

  27.03.17 Mu.ZEE is momenteel op zoek naar een deeltijds stagiair vrijwilligerscoördinatie (m/v) voor de tentoonstelling 'Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam' onder het curatorschap van Jan Fabre.
 • foto

  Doe mee aan de poëziewedstrijd!

  21.03.17 De inschrijvingen voor de 10de poëziewedstrijd zijn van start gegaan! Creatievelingen met een vlotte pen, een spraakmakende woordenschat en een portie lef kunnen zich van hun beste kant laten zien met een zelfgeschreven gedicht.
 • foto

  Erfgoeddag keert terug naar je kindertijd

  21.03.17 Op zondag 23 april halen we tijdens Erfgoeddag heel wat herinneringen op uit onze kindertijd. Dierbare voorwerpen, boeiende verhalen en nostalgische filmpjes brengen het Oostende van vroeger terug tot leven. Benieuwd naar de hoogtepunten?
 • foto

  De Week van de Amateurkunsten trekt naar Mariakerke

  15.03.17 Eind vorig jaar kon je onze oproep lezen om deel te nemen aan de Week van de Amateurkunsten. De inschrijvingen stroomden vlot binnen en na een brainstormsessie met de deelnemende kunstenaars werd er weer een mooi programma in elkaar geknutseld.
 • foto

  Drijfhout: kruip in je pen!

  21.01.17 Vanaf 1 februari nodigt de bib auteurs uit om hun kortverhaal door te sturen.