Nieuwsoverzicht: Cultuur

 • foto

  UiTPAS-ruiltips april

  13.04.18 Hier zijn alvast enkele UiTPAS-ruiltips voor april. Breng je UiTPAS mee en ruil je punten ter plaatse om.
 • foto

  Met UiTPAS naar Erfgoeddag

  13.04.18 Men zegt wel eens 'kiezen is verliezen'... Niet bij UiTPAS. Met UiTPAS heb je alleen maar iets te winnen. De vrijetijdspas biedt haar pashouders eindeloos veel voordelen. Ook op Erfgoeddag!
 • foto

  Fotowedstrijd #FOTOWN18 voor jongeren: Jouw foto op de Zeedijk?

  09.04.18 Ben je tussen 16 en 25 jaar? Haal dan jouw cameratoestel boven en doe mee met onze fotowedstrijd #FOTOWN18! Blaas onze juryleden Guga Baul, Jeremy Vandoorne en Cindy Frey omver en wie weet, komt jouw foto dan in de Nieuwe Gaanderijen te hangen!
 • foto

  WAK: samen met de kunstenaars op schok tijdens de nocturnefietstocht!

  28.03.18 De Week van de Amateurskunsten brengt kunst bij jou in de buurt. Dit jaar is het thema Kunst Buiten en brengen we kleurrijke boekenruilhuisjes in de publieke ruimte. Benieuwd hoe die daar gekomen zijn en wat het verhaal van de kunstenaar erachter is?
 • foto

  ‘Tot elke Prijs’ belicht 130 jaar vissersopstand

  21.03.18 Sinds november 2017 blikten we muzikaal, vertellend en beeldend terug op de vissersopstand in Oostende. Als sluitstuk organiseert de dienst Cultuur van de Stad twee lezingen. Schrijf je hier in!
 • foto

  Kom samen met ons Drawing Days inkleuren

  15.03.18 Zin in een expo met tekeningen? Of om in de stad met het gezin op tekenzoektocht te gaan? Of kribbel je op een bierkaartje op café? Wil je een tekenworkshop volgen? Tijdens Drawing Days kan het allemaal.
 • foto

  Erfgoeddag kiest voor vrouwen, Raoul Servais en sporterfgoed

  06.03.18 Op Erfgoeddag kiezen we voor vrouwen die zich maatschappelijk onderscheidden en buitengewone prestaties neerzetten in Oostende. Daarnaast werken we rond het jaarthema van Kusterfgoed: 'sporterfgoed' en vieren we de 90e verjaardag van Raoul Servais.
 • foto

  Kies jouw grootste sportheld of sportteam

  24.01.18 In 2018 geeft erfgoedcel Kusterfgoed de aftrap voor een jaar vol sporterfgoed. Kusterfgoed gaat hiervoor op zoek naar de grootste sportheld of het grootste sportteam uit Middelkerke, Oostende, De Haan en Blankenberge.
 • foto

  Schrijf je hier in voor een nieuwe Lezingenreeks!

  22.12.17 De Groote Oorlog gaat verder, alsook de Lezingenreeks. In januari, februari, maart, april en mei 2018 kan je telkens een interessante lezing met betrekking tot W.O. I bijwonen. Benieuwd naar de sprekers?