Nieuwsoverzicht: Cultuur

 • foto

  Zilverbeurs zoekt standhouders

  08.08.18 Op maandag 24 september 2018 van 14.00 tot 18.00 uur staat een nieuwe editie van Zilverbeurs op het programma in Kursaal Oostende. Momenteel zoekt de organisatie nog standhouders.
 • foto

  Kan jij beter? Neem deel aan #FOTOWN18!

  02.08.18 Als wij mochten deelnemen aan de fotowedstrijd voor jongeren #FOTOWN18, dan zou onze beste foto er zo uit zien. Ongetwijfeld kan jij het beter!
 • foto

  UiTPAS-ruiltips augustus

  02.08.18 Hier zijn alvast enkele UiTPAS-ruiltips voor augustus. Breng je UiTPAS mee en ruil je punten ter plaatse om.
 • foto

  Lezingen september en oktober zijn volzet

  24.07.18 De Lezingenreeks blijft een enorm succes, want de lezingen in september en oktober zijn al volzet. Voor het slotevent in november zijn wel nog tickets beschikbaar, maar hiervoor raden we ook aan om snel te reserveren.
 • foto

  Fotowedstrijd #FOTOWN18 voor jongeren: Jouw foto op de Zeedijk?

  20.07.18 Ben je tussen 16 en 25 jaar? Haal dan jouw cameratoestel boven en doe mee met onze fotowedstrijd #FOTOWN18! Blaas onze juryleden Guga Baul, Jeremy Vandoorne en Cindy Frey omver en wie weet, komt jouw foto dan in de Nieuwe Gaanderijen te hangen!
 • foto

  Gratis Museumnocturnes zijn terug!

  20.07.18 De hele zomer lang staan de zaterdagavonden volledig in het teken van de Museumnocturnes. De deelnemende musea in Oostende stellen op zaterdagavond van 18.00 tot 22.00 uur hun deuren gratis open voor het publiek. Benieuwd naar het programma?
 • foto

  Léon Spilliaert anders ontdekken met UiTPAS

  20.07.18 Léon Spilliaert en Oostende zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zijn nachtelijke zwerftochten doorheen onze badstad zetten hem aan tot het creëren van zijn beste werken.
 • foto

  Nieuwe beeldbank

  20.07.18 De erfgoedcel Kusterfgoed en de gemeenten Middelkerke, Oostende, De Haan en Blankenberge hebben een gloednieuwe beeldbank. Surf snel naar www.beeldbankkusterfgoed.be voor een prachtige collectie foto's, tekeningen en affiches.
 • foto

  UiTPAS zkt. teken- en knutselmateriaal

  20.07.18 Tijdens de Cultuurmarkt organiseert LETS Oostende, in samenwerking met UiTPAS, een art supplies-ruilbeurs. Denk aan kleurpotloden, krijtjes, penselen, verf, tekenpapier en allerhande knutselspullen... Daarom zamelen wij nu al het nodige materiaal in!
 • foto

  Maak zelf deel uit van AFLAND met 'Le Porteur d'Images.'

  20.07.18 Deel jouw huiskamerkunst in de bib.
 • foto

  Expo Léon Spilliaert, de verzameling van de Koninklijke Bibiliotheek van België brengt een waardevolle verzameling op papier

  21.06.18 De tentoonstelling in de Venetiaanse Gaanderijen toont een overzicht van de prenten en tekeningen uit de collectie van de Koninklijke Bibliotheek, aangevuld met werken uit Mu.ZEE.
 • foto

  Kom samen met ons Drawing Days inkleuren

  15.03.18 Zin in een expo met tekeningen? Of om in de stad met het gezin op tekenzoektocht te gaan? Of kribbel je op een bierkaartje op café? Wil je een tekenworkshop volgen? Tijdens Drawing Days kan het allemaal.