Nieuwsoverzicht: Cultuur

 • foto

  Het Landjuweelfestival strijkt neer in Oostende

  01.11.17 Na een geslaagde editie in Mechelen meert het rondreizende Landjuweelfestival dit jaar aan in Oostende. Van 1 tot 5 november staat de Stad aan Zee vijf dagen in het teken van hét festival voor amateurtheater.
 • foto

  ‘Tot elke Prijs’ belicht 130 jaar vissersopstand

  01.10.17 Schrijfster Doris Klausing, één van de ‘ambassadeurs’ van het rijke visserijverleden van Oostende, haalt met het project ‘Tot elke Prijs’ typische kustgeschiedenis terug van onder het stof. Benieuwd naar het programma?
 • foto

  Gezocht: creatieve en innovatieve makers

  29.09.17 Ben je een innovatieve en creatieve maker uit de kunstsector, voedingsnijverheid, designwereld of bouwsector? Deel je passie op het 'Maak het mee'-event op zondag 26 november in Roeselare.
 • foto

  WoordZeeFestival, een nieuw literair festival op de Groentemarkt

  24.09.17 Op 24 september vindt op de Groentemarkt het eerste WoordZeeFestvial plaats. De Groentemarkt, een van de leukste pleinen in de Oostendse binnenstad, zal een hele dag gonzen van literaire en paraliteraire activiteiten. Benieuwd naar het programma?
 • foto

  Schrijf je hier in voor een nieuwe Lezingenreeks!

  12.09.17 De Groote Oorlog gaat verder, alsook de Lezingenreeks. In september, oktober, november en december kan je telkens een interessante lezing met betrekking tot W.O. I bijwonen. Ook gaan we voor de eerste keer op verplaatsing! Benieuwd naar de sprekers?
 • foto

  UiTPAS-ruiltips september

  01.09.17 Hier zijn alvast enkele UiTPAS-ruiltips voor september. Breng je UiTPAS mee en ruil je punten ter plaatse om.
 • foto

  Audio-visuele uitleendienst in Oostende gaat weer open

  03.08.17 Vanaf 8 november 2017 kunnen organisaties opnieuw in Oostende terecht voor een aanbod aan audiovisueel materiaal en promotiemateriaal.
 • foto

  Expo 'Het Wilde Westen' laat je kennismaken met de wereld van cowboys en indianen

  17.05.17 De hele zomer lang kan je de expo ‘Het Wilde Westen’ bezoeken en deelnemen aan heel wat extra activiteiten. Zin om te dansen? Dan is de workshop Linedance op 22.07 zeker iets voor jou! Meer een filmfanaat? Geniet van een gratis vertoning op 21.07!