Nieuwsoverzicht: Sport

 • foto

  Bal Sportief, climax van Oostende als Europese Sportstad 2017

  15.11.17 Oostende beëindigt haar jaar als Europese Sportstad 2017 met een knaller van formaat en brengt met Bal Sportief op vrijdag 22 december sportspektakel, bands en dj’s naar Ostend Sea P'lace in de hippodroom. De toegang is helemaal gratis!
 • foto

  G-Basketbal voor volwassenen met een verstandelijke beperking

  10.11.17 De stad Oostende organiseert in samenwerking met de Sportraad, BC Oostende en KBGO Duva Fruit een driedelige initiatie G-basketbal voor volwassenen met een verstandelijke beperking.
 • foto

  Matinee Kadee: gratis spelplezier tijdens het weekend voor kinderen tussen 3 en 12 jaar oud.

  08.11.17 In de winter is spelen op speelpleintjes of in het park vaak geen optie meer. Oostende biedt daarom graag en gratis een indoor alternatief aan om kinderen de kans te geven om naar hartenlust te ravotten.
 • foto

  3 gratis workouts op donderdag 30 november, mét kinderopvang

  06.11.17 Op donderdag 30 november 2017 biedt Oostende drie gratis workouts aan in sportcentrum De Koninklijke Stallingen: African dance, oxigeno en bootcamp! Zoon- of dochterlief kan er terecht in de kinderopvang terwijl mama en/of papa zich sportief uitleven
 • foto

  Oostende gaat HART: gratis reanimatie en AED-cursussen

  29.08.17 Hartfalen tijdens het sporten. Als plotse doodsoorzaak haalt dit helaas vaak de media, omdat het bijna altijd onverwacht komt en de slachtoffers meestal jonge en getrainde sporters zijn waarvan we denken dat ze kerngezond zijn.
 • foto

  Word vrijwilliger in de sport: het werkt!

  25.05.17 Kriebelt het bij jou ook om je vrijetijd in te vullen als bijvoorbeeld administratieve hulp bij een sportvereniging, begeleider van sporters met een beperking, chauffeur of klusser? Of help je graag met de praktische organisatie van sportevents?
 • foto

  Plannen nieuw Stedelijk zwembad voorgesteld

  19.04.17 De procedure voor de toewijzing van de bouw van het nieuwe zwembad op de hoek van de Northlaan en de Nieuwpoortsesteenweg is afgerond. De eerste ontwerpplannen werden intussen voorgesteld.
 • foto

  Nieuwe sportgids voor senioren is uit!

  21.03.17 Bewegen is goed, ook voor senioren. In Oostende zijn zeer veel sportaanbieders actief, waardoor het moeilijk wordt om een goed overzicht te krijgen van het aanbod voor de senior. De nieuwe sportgids brengt dit sport- en bewegingsaanbod in kaart.
 • foto

  Sport aan Zee, wekelijks sportaanbod voor volwassenen

  02.01.17 Met Sport aan Zee biedt het stadsbestuur van maandag tot vrijdag een gevarieerd sportaanbod, onder deskundige leiding, voor volwassenen die graag sporten of die net willen starten met sport. Op maandag, woensdag en donderdag zijn er ook avondsessies.
 • foto

  Vergéét Sport overdag: aanbod Sport aan Zee 2017!

  19.12.16 Vanaf 2017 spreken we niet langer over 'Sport overdag', maar wel over 'Sport aan Zee' als we het hebben over ons wekelijks sportaanbod voor volwassenen.
 • foto

  Oostende bekroond met titel Europese Sportstad 2017

  10.06.16 De European Capitals and Cities of Sport Federation (ACES Europe) promoot sinds haar ontstaan in 1999 het beoefenen van sport door álle burgers van de Europese Unie, met bijzondere aandacht voor doelgroepen (vb. kansarmen, kinderen, senioren, ...)
 • foto

  Sport je in de kijker met het Sport overdag T-shirt

  26.02.15 Sport vanaf nu in het enige echte Sport overdag T-shirt! Het stijlvolle zwarte T-shirt is zeer geschikt om in te sporten en kost 15 euro.