Nieuwsoverzicht: Sport

 • foto

  Multimove lessenreeksen voor kleuters

  06.09.17 Vanaf 19 september organiseert de stad Oostende 2 Multimove lessenreeksen voor kleuters geboren in 2012 of 2013. Hierbij worden de kinderen al op jonge leeftijd gestimuleerd om op een speelse manier te bewegen en te sporten.
 • foto

  Ostend Zombie Race 2017 op zondag 29 oktober

  01.09.17 Net voor Halloween wordt De Schorre omgebouwd tot een waanzinnig loopparcours vol obstakels en huiveringwekkende zombies. Ga met honderden anderen de uitdaging aan en kies voor de 5 km lange obstakelrun of raap al je moed samen en ga voor 10 km!
 • foto

  Oostende gaat HART: gratis reanimatie en AED-cursussen

  29.08.17 Hartfalen tijdens het sporten. Als plotse doodsoorzaak haalt dit helaas vaak de media, omdat het bijna altijd onverwacht komt en de slachtoffers meestal jonge en getrainde sporters zijn waarvan we denken dat ze kerngezond zijn.
 • foto

  Ontvang sportadvies met Start-2-Move of doe een lactaattest

  23.08.17 Op zaterdag 7 en donderdag 12 oktober kunnen Oostendenaars hun conditie laten meten. Voor beginnende sporters is er de Start-2-Move test en voor de meer ervaren sporters zijn er opnieuw lactaattesten, waarbij er keuze is tussen lopen en fietsen.
 • foto

  Oostende betaalt een deel van je lidgeld terug!

  18.08.17 Het Stadsbestuur verleent aan alle Oostendse jongeren tot maximum 19 jaar die aangesloten zijn bij een Oostendse sportvereniging, een gedeeltelijke terugbetaling van het lidgeld. Ook wie een SNS-pas heeft (Sport na School) komt in aanmerking.
 • foto

  Nieuwe Start-2-Sport lessenreeksen

  14.08.17 De stad Oostende organiseert, in samenwerking met de Sportraad en de lokale sportclubs zes opbouwende Start-2-Sport lessenreeksen voor volwassenen: duiken, fitness, lopen 2.0, zwemmen (crawl), mountainbike en mountainbike 2.0!
 • foto

  De Eindeloze Sportzomer van Oostende

  14.06.17 Met een lange en heerlijke zomer in het vooruitzicht, heeft de Stad Oostende, als Europese Sportstad 2017 alvast een fantastisch en uniek sportaanbod voor je klaar. Het volledige programma vind je nu ook in een handige brochure!
 • foto

  Word vrijwilliger in de sport: het werkt!

  25.05.17 Kriebelt het bij jou ook om je vrijetijd in te vullen als bijvoorbeeld administratieve hulp bij een sportvereniging, begeleider van sporters met een beperking, chauffeur of klusser? Of help je graag met de praktische organisatie van sportevents?
 • foto

  Plannen nieuw Stedelijk zwembad voorgesteld

  19.04.17 De procedure voor de toewijzing van de bouw van het nieuwe zwembad op de hoek van de Northlaan en de Nieuwpoortsesteenweg is afgerond. De eerste ontwerpplannen werden intussen voorgesteld.
 • foto

  #Sportersbelevenmeer in #Oostende

  04.04.17 Van een ontspannende jogging bij zonsondergang of een heerlijke mountainbiketocht met vrienden in de natuur tot een intensieve workout in jouw favoriete fitnesscentrum. Je beleeft als sporter gewoon méér.
 • foto

  Nieuwe sportgids voor senioren is uit!

  21.03.17 Bewegen is goed, ook voor senioren. In Oostende zijn zeer veel sportaanbieders actief, waardoor het moeilijk wordt om een goed overzicht te krijgen van het aanbod voor de senior. De nieuwe sportgids brengt dit sport- en bewegingsaanbod in kaart.
 • foto

  Kalender Oostends Loopcriterium 2017 bekend!

  17.01.17 Van februari tot oktober worden 18 wedstrijden georganiseerd voor elk loopniveau waardoor je ook als beginner kunt genieten van lopen op verkeersvrije omlopen dankzij de jogging formule. Bijna alle Oostendse wijken komen aan bod.
 • foto

  Sport aan Zee, wekelijks sportaanbod voor volwassenen

  02.01.17 Met Sport aan Zee biedt het stadsbestuur van maandag tot vrijdag een gevarieerd sportaanbod, onder deskundige leiding, voor volwassenen die graag sporten of die net willen starten met sport. Op maandag, woensdag en donderdag zijn er ook avondsessies.
 • foto

  Sportkampen 2017

  20.12.16 Oostende organiseert in 2017 maar liefst tien sportkampen in de krokus-, paas-, zomer- en herfstvakantie. De inschrijvingen starten op maandag 30 januari 2017 om 10.00 uur.
 • foto

  Vergéét Sport overdag: aanbod Sport aan Zee 2017!

  19.12.16 Vanaf 2017 spreken we niet langer over 'Sport overdag', maar wel over 'Sport aan Zee' als we het hebben over ons wekelijks sportaanbod voor volwassenen.
 • foto

  Oostende bekroond met titel Europese Sportstad 2017

  10.06.16 De European Capitals and Cities of Sport Federation (ACES Europe) promoot sinds haar ontstaan in 1999 het beoefenen van sport door álle burgers van de Europese Unie, met bijzondere aandacht voor doelgroepen (vb. kansarmen, kinderen, senioren, ...)
 • foto

  Sport je in de kijker met het Sport overdag T-shirt

  26.02.15 Sport vanaf nu in het enige echte Sport overdag T-shirt! Het stijlvolle zwarte T-shirt is zeer geschikt om in te sporten en kost 15 euro.