Nir Shemmer

Nir Shemmer, een muzikant met Israëlische roots, groeide op in de Koningin der badsteden. Hij pikte de gitaar op in zijn vroege tienerjaren en werd geïnspireerd door de pop- en rockgrootheden van begin jaren zeventig zoals James Taylor en Jackson Browne. Terwijl hij voornamelijk in coverbands speelde wilde hij stiekem altijd al zijn eigen muziek schrijven en opnemen. In het late voorjaar van 2020 werkte hij eindelijk samen met oude vriend en zeer getalenteerde muzikant Thomas Decock om zijn eerste single “Shaky Ground” op te nemen.

Opgenomen in Studio Ledeberg in Gent en geïnspireerd door hedendaagse artiesten als My Morning Jacket, Jason Isbell &The 400 Unit, Lukas Nelson & The Promise Of The Real en Ben Harper. “Shaky Ground” gaat over gevoelens van wanhoop en hoop bij het zien van een partner die strijdt met mentale gezondheidsproblemen.

In februari 2021 verschijnt de tweede single ‘I Don’t Know Just Why’, een nummer met ontspannen Americana-feel en een knipoog naar de sound van Laurel Canyon met backings van the Nashvilliaanse zangeres Lauren Balthrop. Op 17 september komt de derde single ‘Without It’ uit.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.