Eerste Koers Crevette razend succes

De eerste editie van de wedstrijd Koers Crevette was een schot in de roos. De winnaar zat al na 1 minuut aan het geheime tafeltje met de garnaalkroket op het Bauwensplein in Mariakerke. Ook de komende drie weken maak je nog kans op duotickets voor het garnaalkrokettenfestival en op restocheques.

Stad Oostende organiseerde op woensdagavond voor het eerst Koers Crevette, een wedstrijd waarbij Oostendenaars zich zo snel mogelijk aan een tafel op een geheime locatie moeten zetten. De eerste speeldag van Koers Crevette was alvast een schot in de roos. De livestream haalde mooie kijkcijfers en enkele deelnemers repten zich naar het tafeltje.

De winnaar, Sebastiaan Roose uit Mariakerke, zat al na 1 zenuwslopende minuut en 6 seconden aan het geheime tafeltje met de garnaalkroket, die voor deze eerste editie neerstreek op het Bauwensplein in de wijk Mariakerke - Nieuwe Koers. Hij ging naar huis met een duoticket voor het Garnaalkrokettenfestival 2023 en restocheques ter waarde van 100 euro.

"Ik zat klaar en ik hoorde op de livestream de klokken van de kerk, dus ik vermoedde al dat het hier dichtbij was. Toen het tafeltje in beeld kwam, herkende ik het meteen. Ik woon hier vlak om de hoek en mijn fiets stond al buiten, dus ik heb dus zo snel mogelijk een pak bloem meegenomen en ben naar hier gekoerst", aldus de opgewekte winnaar.

Enkele andere Oostendenaars kwamen nog tevergeefs aangesprint, waaronder de sportieve Ward Cícou die drie minuten te laat aankwam. Hun teleurstelling maakte snel plaats voor een gezellige babbel met de buurtbewoners en een lekker handje garnalen.

Nog meer kansen om te winnen

De volgende speeldagen vinden plaats op 24 mei, 31 mei en 7 juni, telkens vanaf 18.00 uur. Dan kan iedereen live meekijken op de Facebookpagina en de website van Stad Oostende. Als je de geheime locatie van het tafeltje herkent, graai dan meteen het gevraagde ingrediënt mee en rep je naar daar. Snel zijn is de boodschap.

Praktisch

Koers Crevette gaat live vanaf 18.00 uur op

  • woensdag 24 mei 2023
  • woensdag 31 mei 2023
  • woensdag 7 juni 2023

Volg en herbekijk de livestream op Facebook

Bekijk alle info op de website

Gepubliceerd op vrijdag 19 mei 2023 10.30 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.