Noodoefening brand Sky Towers op zaterdag 15 juni

Hulpdiensten worden vaak geconfronteerd met nieuwe uitdagingen. Om het blussen van een brand op erg hoge verdiepingen grondig te oefenen, organiseert de Stad in samenwerking met de hulpverleningszone een noodoefening op 15 juni.

Deze oefening vindt plaats op zaterdag 15 juni 2024 van 9.00 tot 13.00 uur aan de Sky Towers in de Brandariskaai.

Volgens het scenario van de oefening is er een brand op de 13de en 24ste verdieping van de tweede toren (die momenteel nog in opbouw is). Deze oefening brengt de nodige commotie met zich mee. Schrik dus niet als je een toestroom van de hulpdiensten opmerkt: het gaat om een oefening.

Om alles vlot en veilig te laten verlopen, worden er enkele straten afgesloten.

Er is geen doorgang mogelijk tijdens de oefening in de:

  • Brandariskaai
  • Slachthuiskaai: van de Vooruitgangstraat tot aan de Brandariskaai
  • Oesterbankstraat: van Brandariskaai tot aan de Fregatstraat

Er geldt tijdens de oefening een parkeerverbod in deze straten en in de Fregatstraat (van Vooruitgangstraat tot Vrijhavenstraat, kant even huisnummers). In de Vooruitgangstraat aan de kant van de Fregatstraat, wordt tijdens de oefening ook éénrichtingsverkeer ingevoerd.

De maatregelen worden ter plaatse duidelijk aangeduid.

De Stad zal ook het automatische waarschuwingssysteem BE-Alert inzetten. Bewoners die zijn ingeschreven op BE-alert zullen die dag een bericht krijgen per mail. Ben je nog niet geregistreerd? Inschrijven kan via www.be-alert.be.

Meer info bij de dienst Externe Communicatie

T 059 25 80 30 – communicatie@oostende.be

Gepubliceerd op vrijdag 7 juni 2024 11.27 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.