Oostende, de sportstad van Noor Ceulemans, jong en ambitieus tennistalent

De Oostendse tennisster Noor Ceulemans is amper 13 jaar en neemt deel aan internationale toernooien. Zo timmert ze hard aan de weg naar de top. UiT in Oostende serveerde enkele vragen…

Hoe en wanneer ben je gestart met tennis?

Ik was zes jaar toen ik voor het eerst tennis zag. Ik kreeg al snel zin om dit ook eens te proberen.
Zo kreeg ik de smaak te pakken.

Wat zijn je goeie punten als tennisster en welke zijn je werkpunten?

Ik sta altijd positief op een baan en heb een vechtersmentaliteit. Ik heb een vaste backhand en kan goed aanvallen met mijn forehand. Mijn werkpunt is om niet te veel naar de lijnen te mikken om zo minder ballen buiten te slaan.

Wat is je mooiste tenniservaring of tot nu toe?

Mijn mooiste tenniservaring is dat ik in mijn eerste U14 Tennis Europe toernooi meteen de halve finale heb bereikt als eerstejaars. Andere prestaties waar ik trots op ben zijn mijn twee dubbeltitels in Tennis Europe. Eén daarvan was ook als eerstejaars bij de U14 Tennis Europe.

Wie is je grote tennisvoorbeeld of -held?

Sabalenka is mijn voorbeeld omdat ze aanvallend speelt net zoals ik. Ze is zeer krachtig en heeft ook een vechtersmentaliteit.

Mijn ambitie is om ooit nummer 1 van de wereld te worden.

Je speelt ook dubbelspel. Hoe anders is dat? En wat speel je liefst?

Voor mij is het niet echt anders. De voorbereiding is hetzelfde omdat ik meestal met een vaste partner speel. Tactisch is het wel anders. Je moet goed kunnen communiceren met je partner. In het dubbelspel heb je een goede volley nodig en snelle reacties aan het net. Ik heb eigenlijk geen voorkeur. Ik vind beide leuk om te doen.

Hoe ziet je trainingsschema eruit?

Ik train in Wilrijk waar ik naar de topsportschool ga (en op internaat zit). In de weekdagen heb ik twee tennissessies en één conditiesessie per dag. In het weekend train ik op zaterdag twee uur. Zondag is mijn rustdag.

Ik train in Wilrijk waar ik naar de topsportschool ga (en op internaat zit). In de weekdagen heb ik twee tennissessies en één conditiesessie per dag.

Welke wedstrijden staan er de komende maanden op het programma? En met welke ambitie ga je deze uitdagingen aan?

In april nam ik nog deel aan twee Tennis Europe-toernooien in Albanië en in mei staan er twee toernooien in Slovenië op het programma. Ik start elk toernooi met de bedoeling te winnen. Ik wil graag ooit nummer 1 in de wereldranking worden. Ik weet dat het ambitieus klinkt maar ik ga er mijn uiterste best voor doen.

Stad Oostende pakt tegenwoordig uit met de campagne ‘Oostende, mijn sportstad’, als positieve campagne om iedereen aan het sporten te zetten. Waarom is Oostende ook jouw sportstad?

Hoewel ik in Wilrijk train, is Oostende zeker ook mijn Sportstad. Ik vind het bijzonder tof dat kinderen aangezet worden om te sporten. Er zijn dan ook heel veel mogelijkheden in deze stad.

Volg (de prestaties van) Noor Ceulemans op www.instagram.com/noor.ceulemanslovetennis.  

 

Lees hier de UiT in Oostende - editie mei 2024

Gepubliceerd op donderdag 23 mei 2024 12.00 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.