Noordzeeaquarium wordt bar-restaurant met centrale rol voor Oostendse garnaal

Om nieuw leven te blazen in het Noordzeeaquarium, lanceerde Stad Oostende een oproep naar kandidaat-uitbaters voor de renovatie en uitbating van het Noordzeeaquarium. De Stad wijst de concessie toe aan Addict bv.

Addict bv liet zich inspireren door de oorspronkelijke functie van het gebouw in 1958: de 'Garnaalmijn'. De uitbating zal voortaan gericht zijn op het culinaire erfgoed. De centrale locatie op de Visserskaai is de perfecte plek om het verhaal van de visserij te beleven en vooral te proeven. De ‘Garnaalmijn’ zal het principe van korte keten hanteren en een samenwerking opzetten met de lokale vissers.

Ook de Oostendse garnaalkroket zal natuurlijk niet ontbreken op de menukaart die geïnspireerd zal zijn door onze Noordzee. Samenwerking met lokale culinaire helden binnen het project ‘de Mijne is de Beste’ en de Vistrap staan centraal.

Het Noordzeeaquarium is gelegen op een zeer belangrijke locatie. Met zicht op de Vistrap en op amper 80 meter van Oostendse vissersschepen die dagverse vis aanleveren, kan iedereen  met deze ‘Garnaalmijn’ kennismaken met ons culinaire erfgoed: de grijze garnaal.

Volledige renovatie

Het gebouw sloot midden 2019 de deuren en dringende werken drongen zich op. Voordat de nieuwe zaak kan openen, zal het pand dus een volledige renovatie ondergaan. Hierbij zal de erfgoedwaarde van het gebouw gerespecteerd worden. Dit unieke kader zal een extra toegevoegde waarde kunnen bieden voor bezoekers. 

Filip Jans (zaakvoerder Addict bv): "Wij beschouwen ontmoetingsplekken als essentiële bouwstenen van een samenleving en zo ook stadsontwikkeling. Wij zijn dan ook zeer vereerd en verheugd dat de stad Oostende ons deze uniek verbindende plek tussen de stad en haar viscultuur toevertrouwt om samen met de nieuwe lichting smaakmakers zoals Willem Hiele, Shannah Zeebroek en nog zo veel andere, Oostende nog meer boeiend en verrassend te maken in de toekomst op ReCa vlak. Iets wat een stad en haar buurten doet schitteren. We zien er dan ook naar uit om het Aquarium binnenkort terug te kunnen openstellen voor alle Oostendenaars en liefhebbers. Iedereen welkom."

Gepubliceerd op vrijdag 7 april 2023 15.00 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.