OC De Blomme - Landbouw

Programma

  • 11.00-17.00 uur - Tijdlijn met de hoeves van Stene (i.s.m. heemkring Schorre Stene)
  • 11.00-17.00 uur - Moestuin i.s.m. SAAMO
  • 11.00-17.00 uur - Gocart parcours 
  • 11.00-17.00 uur - Wedstrijd koemelken i.s.m. Arktos
  • 11.00-17.00 uur - Klimmen en klauteren op strobalen
  • 11.00-17.00 uur - Draaimolen met boerderijdieren

De wijk Stene telt als één van de enige wijken in Oostende een rijke landbouwgeschiedenis. Zo zijn de kinderboerderij De Lange Schuur, Hoeve Sanders (waar BuitenGoed zijn hoevewinkel heeft), hoeve Nieuwenhove, De Kaashoeve en hertenkwekerij Hertenfinesse reeds jaren gevestigde waarden in de wijk, maar er is ook ruimte voor nieuwe initiatieven. De 'Tuinen van Stene' zijn een laboratorium voor de ontwikkeling van nieuwe landbouwvormen.

Op 11 september kan je in Ontmoetingscentrum De Blomme kennismaken met de rijke landbouwgeschiedenis van deze wijk. Heemkring Schorre Stene zorgt voor de nodige achtergrondinformatie en plaatst foto's van boerderijen in een historisch perspectief.

Steek de handen uit de mouwen en ontdek de buurttuin die SAAMO samen met wijkbewoners onderhoudt. Samir Djouama zorgt voor de nodige uitleg en begeleiding.

De parking van het OC wordt omgetoverd tot een gocart parcours met strobalen. Je kan er ook klimmen en klauteren op strobalen of je vrienden of familie uitdagen voor een wedstrijdje koemelken. Ook benieuwd wiens emmer het volst is na 1 minuut melken? De vrijwilligers van Arktos leiden deze activiteiten in goede banen.

De allerkleinsten kunnen een rondje rijden op de draaimolen met boerderijdieren. 

Een hongertje?

  • 11.00-15.00 uur - Catering Stad Oostende - Soepje van vergeten groenten (aardpeer, pastinaak, koolrabi), zure room, gerookte zalm en wilde peterselie / Quiche met Oostendse krekenkaas (de kaashoeve) en beenham (Deschildere), rucola , kerstomaatje en bieslookdressing / Bordje met zoetzuur van lokale honing met limoen, krab, kroepoek en gekonfijte groenten (rode biet, boterraap, pompoen, radijsjes en groene asperges) - 7 euro
  • 14.00-17.00 uur - Ieperleedhof - ijsjes, smaken: vanille, chocolade, pistache, aardbei, banaan, salted caramel, bosvruchten - 1,50 euro per bol
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.