OC Oud Hospitaal - Kunstwijk

Programma

10 september

  • 9.30-12.00 uur - krijttekeningen van leerlingen van de Kunstacademie aan Zee

11 september

  • 11.00-11.45 uur - optreden Coast Big Band (deel 1)
  • 11.30-16.30 uur - karikaturen door Seamoose
  • 12.15-13.00 uur - optreden Coast Big Band (deel 2)
  • 13.30-16.30 uur - doodles van Jook
  • 13.30-16.30 uur - kindergrime door Sandrina Rosseel en Piet François

In Kunstwijk Oud Hospitaal gaan we op zaterdag 10 september al van start. Leerlingen van wijkafdeling Centrum van de Kunstacademie aan Zee maken er tussen 9.30 en 12.00 uur krijttekeningen. Kom kijken of steek zelf mee de handen uit de mouwen.  

Op zondag 11 september bijt de Coast Big Band om 11 uur de spits af. Dit grootste jazzorkest van het Conservatorium Aan Zee bestaat uit (oud)leerlingen en staat onder de bevlogen leiding van Yves Fernandez, jazz trompettist. De Coast Big Band bestaat al verschillende jaren en verzorgde al heel wat optredens. Zo mocht de Big Band aantreden op de gerenomeerde Midwest Convention in Chicago waar de Big Band als eerste niet Amerikaanse band mocht spelen in de categorie Jazz bands. Sinds een aantal jaar heeft het orkest een vaste plaats verdiend op het groot podium van de Paulusfeesten, en op de kerstmarkt in Oostende. Bij elk optreden varieert de setlist. Meestal wordt er een greep genomen uit klassieke bigband stukken, aangevuld met hedendaagse arrangementen, waarbij bekende popdeuntjes niet gespaard blijven. Verwacht je aan latin, funk en pop, maar bovenal veel schwung!

Vanaf 11.30 tot 16.30 uur kan je aanschuiven bij Seamoose voor een originele karikatuur. Gezichtsasymmetrie, groeven, wallen, kraaienpootjes, rimpels en rompels, lodderogen of pientere bik, borstelige of minutieus gemaquilleerde wenkbrauwen, heksen-, haviken-, wip- of boksersneus, warrige of zorgvuldige geföhnde kapsel? Niks ontsnapt aan het arendsoog van Seamoose. Met veel aandacht zet hij al uw onvolmaaktheden om in een herkenbaar, relativerend, maar steeds grappig portret.

De Oostendse Joke Neyrinck bouwt al sinds 2010 als Jook aan een immer uitdijend arsenaal van kleurrijke, antropomorfe figuren die uit losse doodles lijken te ontspringen. In Oud Hospitaal tekent Jook doodles op ramen tussen 13.30 en 16.30 uur. Jook toont in haar tekeningen een rijke verbeeldingskracht. Het ongedwongen narratieve samenspel lijkt nog wel het meest op een visueel levenslied: doorspekt met ogen, lippen, humor en een tikje schunnigheid. 

Ook van 13.30 tot 16.30 uur kunnen kinderen terecht bij Sandrina Rosseel en Piet François voor verrassend grimewerk.

Een hongertje?

  • 11.00-15.00 uur - Catering Stad Oostende - vloerpistolet van Bakkerij Decock met West-Vlaams streekproduct - 4 euro
  • 14.00-17.00 uur - Catering Stad Oostende - schilderspallet dessert - 6 euro
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.