Officiële ontvangsten en vieringen

Officiële ontvangsten en vieringen

Stad Oostende zet haar inwoners graag in de bloemetjes. Zo contacteren we proactief alle Oostendse koppels die hun 50ste, 60ste, 65ste, 70ste en 75ste huwelijksverjaardag vieren en inwoners van Oostende die 100 jaar of meer worden. In de brief geven we alle info mee. Er kan gekozen worden voor een ontvangst in het Stadhuis of een plechtig momentje thuis of op een andere locatie in Oostende.

Het blijft evenzeer belangrijk om onze veteranen te eren met een ontvangst, net als staatshoofden, ambassadeurs, ministers of andere hoogwaardigheidsbekleders. Stad Oostende bedankt daarnaast ook jaarlijks heel wat vrijwilligers en ook diverse diploma-uitreikingen vinden plaats in het Stadhuis.

Stad Oostende heeft uiteraard ook aandacht voor sporters, atleten en sportclubs. Wanneer zij een belangrijke trofee of titel binnenhalen, is de hele stad trots.

Ontvangsten en vieringen op aanvraag

Voor een aantal groepen is het ook mogelijk om zelf een officiële ontvangst of viering aan te vragen:

  • Oostendse verenigingen, instellingen en/of organisaties die 25 jaar of een veelvoud daarvan bestaan.
  • Oostendse sporters en sportverenigingen die een uitzonderlijke sportprestatie neergezet hebben.
  • Inwoners van Oostende die een uitzonderlijke prestatie leverden op economisch, cultureel of educatief vlak of mensen die een heldendaad verrichtten en waarvoor ze nationaal of internationaal gelauwerd worden.
  • Erkende Oostendse adviesraden, stedelijke commissies en beheersorganen.
  • De organisatoren van een nationaal of internationaal congres, colloquium, symposium, evenement... dat plaatsvindt in Oostende.

Een volledig overzicht van alle groepen en de voorwaarden die verbonden zijn aan een viering of ontvangst, kan je nalezen in het reglement.

Reglement betreffende officiële ontvangsten en vieringen.pdf88,4 Kb(pdf)

Zelf eenvoudig een aanvraag indienen

Om alles zo eenvoudig mogelijk te maken en om iedereen de kans te geven om een ontvangst of een viering aan te vragen, kiest Stad Oostende voor een online aanvraagformulier. Wil je graag een aanvraag indienen voor een officiële viering of een ontvangst in het Stadhuis? Dat kan via onderstaande link.

Dien hier je aanvraag in

Je aanvraag dien je bij voorkeur in via het online formulier, maar wie dat wenst kan ook een aanvraag doen per e-mail (externe.relaties@oostende.be) of per brief (Externe Relaties, Stad Oostende, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende).

Wil je geen officiële ontvangst of viering aanvragen, maar wel een zaal van de Stad Oostende huren? Klik dan hier voor alle info.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.