Omgeving Royal Palace wordt grondig vergroend

Omgeving Royal Palace wordt grondig vergroend

Het College van Burgemeester en Schepenen keurde de heraanleg van het plein rond de Royal Palace goed. Na de werken zal de omgeving er een stuk groener uitzien. Een meerwaarde voor bewoners, buren en passanten.

De 'Royal Palace' is een gekend en kenmerkend gebouw langs onze kustlijn. Het modernistische appartementencomplex bestaat uit acht woonsecties en dateert uit de jaren 1960. Met 16 bouwlagen en een technisch verdiep hebben inwoners een prachtig zicht over de stad en de zee.

Het plein rond de Royal Palace is op vandaag meer dan 10.000 m² verhard. Binnenkort wordt hier maximaal vergroend. De groenzones bepalen was geen eenvoudige klus. Zo moet er rekening gehouden worden met circulatieruimte voor de brandweer, verhuisbewegingen, toegang voor hulpdiensten en men moet rekening houden met zout, zand en wind. 

3.000 m² bijkomend groen 

Er wordt een gigantisch groendak aangelegd bovenop de ondergrondse garages. De zones zorgen voor een vertraagde afwatering naar de riolering van de stad en zorgen dus zo mee voor een betere afwatering. 3.000 m² bijkomend groen is een gigantische meerwaarde voor de site en een stevige upgrade van het gebouw.

De groenvoorziening werd in overleg met de groendienst van de Stad aangepast in functie van het specifieke zeeklimaat om een maximaal resultaat te bekomen. Groenaanleg zo dicht bij de zee vraagt kennis. Alle groenzones worden ommuurd om zo het vuil tegen te houden. Er komt ook een bijkomende fietsenberging om het comfort van bezoekers te vergroten.

Gepubliceerd op dinsdag 21 juni 2022 10.40 u.