Omstaanderstraining

Stad Oostende lanceert vanaf april 2024 omstaanderstrainingen voor stadspersoneel en professionals om racisme, discriminatie en ongewenst gedrag aan te pakken.

In ons dagelijks leven kunnen we allemaal situaties meemaken waarin ongewenst gedrag voorkomt. Denk aan pesten, racistische uitlatingen, (seksuele) intimidatie, beledigen, kleineren, discrimineren etc. Of het nu in de bus is, de supermarkt, op het speelplein, op school, tijdens het uitgaan, in jeugdverenigingen of sportclubs.

Toch blijven we vaak passief wanneer we geconfronteerd worden met dit gedrag. In de omstaanderstraining leer je hoe je een actieve omstaander kunt worden en hoe je op een gepaste manier kan reageren.

De sessies duren elk drie uur en zijn een belangrijk onderdeel van het Plan Samenleven van de Vlaamse Overheid. In een latere fase worden er ook sessies voorzien voor burgers.

Voor meer informatie over de omstaanderstrainingen, neem contact op met dienstonderwijsenmaatschappij@oostende.be

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.